Simpoziumi IV Ndërkombëtar “MUZA POETIKE PEGASI 2011”

 

Logua e simp IV Pegasi+ Fondac Vitrina

 

 

 SIMPOZIUMI I  KATËRT NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI 2011”

ME OBJEKT:

“LIRIZMI NË LETËRSI DHE RRUGËTIM PROFIL PEGASI INTERNACIONAL”


13- 18.04.2011

 

Gjirokaster 2

                   GJIROKASTËR


Tirane 

               TIRANË

 

PRISHTINA

         PRISHTINË

Organizatorë: 
LNPSHA “PEGASI “ ALBANIA DHE LIDHJA E POETËVE SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE “PEGASI” KOSOVA”,  LIDHJA E KRIJUESVE “PEGASI” ALBANIA,  INSTITUTI ALBANOLOGJIK TIRANË,  PRISHTINË, UNIVERSITETI “VITRINA “ TIRANË (15 -16 .04.2011 TIRANË DHE 17-18.04 PRISHTINË).

 

simp 4

 

  KRYESIA  E  PËRGJITHSHME E   LNPSHA “PEGASI”  ALBANIA

 

kristaq

                PRESIDENTI

KRISTAQ F. SHABANI I.W.A, W.P.S ; AOM

 

IMG

SEKRETARI I PËRGJITHSHËM

AGRON SHELE  IWA; W.P.S

 

kongresi nderkombatar

PRESIDENTE E LIDHJES  “PEGASI” KOSOVA

HASIJE  SELISHTA (KRYEZIU) WPS

 

logo vitr                univ

Universiteti ” Vitrina” 

MARRIN PJESË : POETË , SHKRIMTARË DHE STUDIUES NGA VENDE BALLKANIKE( SHQIPËRI, TURQI, GREQI, KOSOVË, MAL I ZI, RUMANI, BULLGARI, IRJ E MAQEDONISE, KROACI, SLLOVENI, SERBI, BOSNJË HERCEGOVINË), ITALI, MALTË, QIPRO, BELGJIKË, FILANDË, RUSI, ZVICËR, SUEDI, GJERMANI, ANGLI SI DHE NGA VENDE TË TJERË TË EVROPËS DHE TË BOTËS (SHBA, INDI, BOLIVI, MEKSIKË)

PËRFAQËSUES TË AKADEMISË SË SKENCAVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË, INSTITUTIT ALBANOLOGJIK, TË MINISTRISË SË KULTURËS, PËRFAQËSUES TË AMBASADAVE TË SHTETEVE TË NDRYSHME TË ARKREDITURA NËREPUBLIKËN E SHQIPËRISË, TË FONDACIOBEVE, PËRFAQËSUES TË MEDIAS SË SHKRUAR DHE VIZIVE

PROGRAMI SIPAS DITËVE 
(KONTAKTE, PRITJE, GUIDË POETIKE, TAKIME, KUMTE, ANALITIKA, PROFILE, PROMOVIME, PANAIRE-EKSPOZE TË LIBRIT , VIZITA, SHFAQJE, KONCERTE, FJALË POETIKE, MITING POETIK, INTERVISTA , KONKURRIME, DEKLARATË UNIVERSALE )

WEDNESDAY13.04.2011, (GJIROKASTRA)
VIZITË NË KUADRIN E SIMPOZIUMIT NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI INTERNACIONAL 2011” ME OBJKET “LIRIZMI NË LETËRSI”
PRITJE NË GJIROKASTËR E POETIT AMERIKAN DHEËNËSIT TË ÇMIMIT PULITZER MARK STRAND dhe TIMOTHE DONELLY, NGA KRYETARI I BASHKISË SË QYTETIT TË GJIROKASTRËS Z. FLAMUR BIME DHE PRESIDENTI I LNPSHA “PEGASI” ALBANIA POETI DHE SHKRIMTARI KRISTAQ F. SHABANI I.Ë.A, Ë.P.S
VIZITË NË QYTETIN MUZE PASURI E UNESCOS , KALANË E GJIROKASTRËS DHE
VIZITË NË BUTRINT. SHOQËROHEN NGA Z/VENDËSPRESIDENTJA E LIPSHA “PEGASI “ ALBANIA
POETJA LEDIANA STILLO PAJA ME BANIM NË BOSTON SHBA

“MAGJIA E PËRKTHIMIT”
kristaqi

Kristaq F.  Shabani IWA ; WPS ; AOM
FJALA PËRSHËNDETËSE E Z/PRESIDENTES TË LIDHJES NPSHA “PEGASI” ALBANIA , POETES LEDIANA STILLO PAJA DHE PRESIDENTET SE LIDHJES SË SHKRIMTARËVE, POETËVE DHE ARTISTËVE “PEGASI’ KOSOVA POETES ZANA PIRA
FJALA PËRSHËNDETËSE E POETIT MARK STRAND SHBA

(FJALA POETIKE E AUTORËVE PEGASIANË PREZENT NË AUDITOR INTERPRETATIME NË GJUHN SHQIPE DHE ANGLISHT NGA ANTOLOGJIA “KORSI E HAPUR” IE LNPSHA “PEGASI” ALBANIA (POETËT TERESINKA PEREIRA, BENIAMIN YOZON, ROZMARI C. ËILKINSON, FLORENTIN SMANDARACHE, ADOLF SHVJEDÇIKOV, ELAINE SOMEMMERS RICH, JOAN KIKEL DANYLAK, ALEJANDRA CRAULES BRETON, SELMO VASCON SELLOS, DAVID STONE, CRISTINA SANTOS AKEZA, FRANCISCO AZUELA)

KANDIDATËVE PËR ÇMIMIN NOBEL: ISMAIL KADARE(ALBANIA), TERESINKA PEREIRA (SHBA) NADIA CELLA POP( RUMANI), CHOI LAISHEUNG, (TAIËAN), BAEK HAN-YI KORE, GORO IHARA(JAPONI)

ANËTARË TË I.W.A
KRISTAQ F. SHABANI IË.A (ALBANIA), LETA KUCOHERA I.W.A PANAJOTA ZALLONI I.Ë.A , VASILIKI KALAHANI I.W.A, EFTIHIA KAPARDHELI I.Ë.A ZAHARULLA GAITANAKI I.ËA, JOTA FOTIADHU I.W.A SPIROS KARAMOUNTZOS, IWA Greece

W.P.S
AGRON SHELE, PETRO DUDI, MIMOZA AHMETI, LUMO KOLLESHI, DHIMITËR MITI, ENRIETA SINA, MAJLINDA RAMA (ALBANIA), KADRUSH RADOGOSHI,MIRADIJE RAMIQI, HASIJE SELISHTA(KOSOVË), ANTON GOJÇAJ (MALI I ZI), NEHAS SOPAJ, KALOSH ÇELIKU (MAQEDONI)

UPLI (SHBA)
ALEKSANDRA SHABANI (MAJLINDA)
POETET ZANA PIRA (KOSOVË),

SURPRIZA E DITËS “ DHE NJË QIND VJET TË TJERË POETE MIMOZA SALI DHE HASIJE SELISHTA KRYEZIU ”
POEZI NË ANGLISHT, SHQIP DHE ITALISHT NGA POETJA
MIMOZA SALI (ITALI), HASIJE SELISHTA KRYEZIU (KOSOVË)

DATA 14.04 (DITË E ENJTE)
ORA 8.00 NISJE PËR NË BUTRINT (VIZITË) NË QYTETIN ANTIK DHE MANDEJ GUIDE TURISTIKE NËPËR RIVIERËN E SHQIPËRISË SË JUGUT, VIZITË NË APOLONI TË FIERIT… DHE UDHËTIM DREJT KRYEQYTETIT TË SHQIPËRISË, TIRANËS

DATA 14.04 (DITA E ENJTE) ORA 17.00
ORGANIZIMI I PRITJES NË AEROPORTIN E RINASIT(ITALI DHE VENDE TË TJERA TURQI, QIPRO, ANGLI, BELGJIKË E TJERË) DHE NË STACIONET E AUTOBUZËVE (PËR GREQINË, MAQEDONINË, KOSOVËN, MALIN E ZI, SERBINË, E TJERË) TË POETËVE NGA BOTA
AKOMODIMI NË HOTEL NË TIRANË DHE MARRJA KONTAKT ME PJESËMARRËSIT

DATA 15.04 (DITA E PREMTE) DITA E PARË E SIMPOZIUMIT TE UNIVERSITETI “VITRINA” TIRANË
SEANCA E PARADITES

PANAIR EKSPOZE I LIBRIT “PEGASI INTERNACIONAL” 
*ORA 9.00 -9.30
PRITJE E POETËVE NGA VENDE TË NDRYSHME TË BOTËS NGA REKTORI I UNIVERSITETIT “VITRINA” TIRANË PROF. DR. LULZIM HANA
*09.30
HAPJA CEREMONIALE E SIMPOZIUMIT NDËRKOMBËTAR
PËRSHENDETJET E AUTORITETEVE TË VENDIT DHE PËRFAQËSUESIT E SHKRIMTARËVE NGA VENDE TË NDRYSHME TË BOTËS

*FJALA PËRSHËNDETËSE (SHQIP, ANGLISHT) E PRESIDENTIT TË LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, POETIT KRISTAQ F. SHABANI I.W.A

PËRSHËNDETJA E PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS PROF. DR. BAMIR TOPIT
KRYEMINISTRIT TË SHQIPËRISË PROF. DR. SALI BERISHA
PËRSHËNDETJE E KRYETARIT TË BASHKISË SË TIRANËS ZOTIT EDI RAMA
PËRSHËNDETJA E SHKRIMTARIT DHE POETIT TË MADH SHQIPTAR ISMAIL KADARE
PËRSHËNDETJA E POETIT MARK STRAND TË [MI IT TË MADH SHBA
PËRSHËNDETJA E STUDIUESIT ARBËRESH PAPA ANTON BELLUSCI (COSENCA ITALI)
PËRSHENDETJA E DREJTORIT TË STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE PRIMO SHLLAKU

PËRSHËNDETJA E POETËVE NGA VENDE TË NDRYSHME TË BOTËS
PËRSHËNDETJE NGA PRESIDENTJA E I.W.A DHE NGA SHKRIMTARI I MADH ERNESTO SABATO I.W.A

*11. 00 – 14.30

NDERIM I SIMPOZIUMIT PËR TË GJITHË POETËT, SHKRIMTARËT E BOTËS QË DHANË KONTRIBUT NË
Letërsi gjatë gjithë kohëve”

(INTERPRETIM NGA POEMTHI “OAZ (FRAGMENT ) “ (MAJA E MPREHTË E LAPSIT”) E POETIT KRISTAQ F. SHABANI. Interpreton aktori i teatrit dramatik të Gjirokastrës Drini Hila(në shqip) dhe Enton Zykaj e Aleksandra Shabani në anglisht

‘SHQIPËRIA” poemë e poetit Dino Cubatis
(VIJIMI SIPAS PROGRAMIT TË HARTUAR)
*REFERENCE
LIRIZMI NË LETËRSI
“LRIZMI NDJENJËS SHPIRTËRORE, HUMANIZËM NJERËZOR DHE E LIDHËSI”

*KUMTIM: “PËRFAQËSUESIT E MËDHENJ LIRIKË TË LETËRSISË SHQIPTARE”
Primo SHLLAKU, DREJTOR I INSTITUTIT ALBANOLOGJIK TË SHQIPËRISË

*DISA MOMENTE ENTUZIAZTE ME POETIN E MADH TË LIRIKËS SHQIPTARE DRITËRO AGOLLI
KONCERT INTERPRETATIV (POEZI LIRIKE NË GJUHË TË NDRYSHME SI DHE KËNGË LIRIKE NGA ANJEZA SHAHINI, ENKELEJDA QESKU, VASKË ÇURI)
*KUMTE PËR POEZINË LIRIKE NGA POETË, STUDIUES, SHKRIMTARË NGA VENDE TË NDRYSHME TË BOTËS (PROGRAM I VEÇANTË)
*RRUGËTIM PROFIL “PEGASI INTERNACIONAL (TË FOKUSUAR PERSONALITETE TË LETËRSISË SHQIPTARE DHE BOTËRORE (PROGRAM I VEÇANTË)

SEANCA E PASDITËS
ORA 18.00-20.00 NË MJEDISET E BIBLIOTEKËS KOMBËTARE TË SHQIPËRISË
*DHURIME LIBRASH NGA POETËT DHE SHKRIMTARËT PËR BK TË SHQIPËRISË
*TAKIM ME DREJTORIN E BIBLIOTEKËS KOMBËTARE TË SHQIPËRISË STUDIUESIN AUREL PLASARI DHE NJË PARAQITJE E SHKURTER E LIBRIT “Skenderbeu , një histori politike” në sallëne BK të Shqipërisë.

DITA E DYTË 16. 04.2010 (E SHTUNE) UNIVERSITETI “VITRINA” TIRANE
ORA 9.00-10.00 VIZITË NË GALERINË E ARTEVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË
Kumtim i shkurtër
* “ZHVILLIMET E ARTEVE FIGURATIVE NË SHQIPËRI” (DREJTORI I GALERISË SË ARTEVE)
ORA 1O.OO -11.OO TAKIM ME DREJTORIN E TEATRIT METROPOL TW TIRANWS REGJISORIN KIÇO LONDO DHE ASISTIMI NW NJW SHFAQE TW KWTIJ TEATRI TW SUKSESSHMWM

* ORA 11.15- 14.30 VIJIMI I PUNIMEVE TË SIMPOZIUMIT NDËRKOMBËTAR KUMTIME, PREZANTIME, PROMOVIME VLERASH , RRUGËTIMI PEGASI INTERNACIONAL ( E FOKUSUAR PËRVE[ TË TJERËSH EDHE POETJA SHQIPTARE MIMOZA AHMETI, POETI KRISTAQ F. SHABANI DHE POETJA TERESINKA PEREIRA, PRESIDENTE E LIDHJES NDËRKOMBËTARE TË SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE NDËRKOMBËTARË I.W.A OHAJO SHBA)

PAS DREKIMIT
ORA 18.00 NISJA NGA TIRANA PËR NË PRISHTINË
MBËRRITJA MË PRISHTINË

DATA 17.04. 2011 E DIEL PRISHTINË( NË AMBIENTET E

0RA 8.00
* AKOMODIM NË HOTEL I PJESËMARRËSVE TË SIMPOZIUMIT NDËRKOMBËTAR
MËNGJEZI
* ORA 11.00 HAPJA E DITËS SË TRETË TË SIMPOZIUMIT “MUZA POETIKE PEGASI INTERNACIONAL 2011” NË PRISHTINË
* PRITJE NGA MINISTRI I KULTURËS I REPUBLIKËS SË KOSOVËS DHE KRYETARI I BASHKISË SË PRISHTINËS
FJALA PËRSHËNDETËSE E PRESIDENTES SË LPSHA “PEGASI” KOSOVA

FJALA PËRSHËNDETËSE E PROF. DR. REXHEP QOSE
FJALA PËRSHËNDETËSE E PRESIDENTIT TW LNPSHA “PEGASI” ALBANIA POETIT DHE SHKRIMTARIT KRISTAQ F. SHABANI
PËRSHËNDETJE TË PËRFAQËSUESVE NGA DISA VENDE TË NDRYSHME.
PËRSHËNDETJA E KRYETARIT TË DEGËS SË LNPSHA “PEGASI”ALBANIA, PRISHTINË POETIT NEBI BUNJAHU

SHPALLJA E KANDIDATËVE PËR ÇMIMIN NOBEL PËR VITIN 2011 NGA I.W.A
REFERENCË: “POEZIA LIRIKE , NJË NGA PËRZGJEDHJET GJINIKE TË LETËRSISË KOSOVARE)
KONCERT INTERPRETATIV (POEZIA LIRIKE KOSOVARE NË INTERPRETIMIN DRAMATIK”
POEZI LIRIKE NË GJUHË TË NDRYSHME, SI DHE KËNGË LIRIKE NGA KËNGËTARË KOSOVARË: ENKELEJDA QESKU, VASKË ÇURI E TJERË )
KUMTE TË SHKURTRA NGA STUDIUES KOSOVARË DHE NGA POETË NGA BOTA PËR OBJEKTIN “LIRIZMI NE LETËRSI” NË VENDET E TYRE (PROGRAM I VEÇANTË)…
RRUGËTIM “PEGASI INTERNACIONAL” ( TË FOKUSUAR POETË KOSOVARË DHE TË VENDEVE TË TJERA).

17.00-18.00 EKSPOZITË FIGURATIVE E POETES DHE PIKTORES SË TALENTUAR MIRADIJE RAMIQI W.P.S
18-20.00 MARRJE PJESË NË NJË SHFAQJE TEATRALE TË TEATRIT DRAMATIKTË KOSOVËS

DATA 18.04.2011 DITË E HENE, PRISHTINË

10.00 NË BILBIOTEKËN E UNIVERSITETIT TË PRISHTINËS
11.00 -13.00 VIJIM I PROGRAMIT ME KUMTE DHE RRUGËTIMIT PROFIL PEGASI INTERNACIONAL

13-13.30 SHPALLJA E FITUESVE TË KONKURSIT “PEGASI 2011” NGA JURIA E KRYESUAR NGA POETJA TERESINKA PEREIRA
13.30 -14.00 BISEDA KONKLUZIVE E SIMPOZIUMIT
KOMUNIKATË SHTYPI(DEKLARATA UNIVERSALE) EDHE PËR ORGANIZMAT LETRARE BOTËRORE DIREKT NË SALLË NË RT K PËR ZHVILLIMIN E SIPOMZIUMIT TË KATËRT NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI 2011” ME OBJEKT “LIRIZMI NË LETËRSI” DHE THIRRJE UNIVERSALE PËR PAQE, MIRËKUPTIM DHE ECJE PROGRESIVE NË RRUGËN E ZHVILLIMIT NË TËRëSI DHE LETRAR NË VEÇANTI”

KUMTE TË VEÇANTA TË SIMPOZIUMIT :
* “PEGASIADA” *“Letërsia paradoksale, këndvështrim i ri dhe në aspektin lirik” nga Prof. Dr. Florentin Smarandache Universiteti MEKSIKO, SHBA*“Krizantemë, lule bardhë e vjeshtës, hajk paradoksal burimor nga një gjuhë gjeniale… Sa e njohim gjuhën …” nga Kristaq F. Shabani

*“Mendimi kritik i lirizmit modern letrar, ku duhet të mbeshtetet, përvoja, risi dhe dinamikë trajtese” nga Prend Buzhalla , kritik Kosovë

*“Lirizmi shfaqe, dukuri apo përshkruese në gjininë e dramës?” Lediana Stillo Paja
*“ Prurje të reja të përkthyera në shqip nga letërsia belge” nga Shqiponja Duro Belgjikë
Në këtë Simpozium pjesëmarrësit nga vende të Botës të LNPSHA “PEGASI” do të kumtojnë (sipas programit të veçantë të katër ditëve) kumte për lirizmin në lëtërsinë e vendeve të tyre dhe përafëritë, duke u ndalur në këto këndvështrime dinamike:
“Mirëfillësia lirike dhe ndikesa e ndihmesa, influenca në jetën shpirtërore, morale të një vendi “

*“Moraliteti dhe amoraliteti”
*“Inaktiviteti dhe energjitizmi”
*“Ndjenjësorja dhe dinamikja”
*“Pozitivizmi dhe realiteti”
*“Klasikja dhe modernizmi”
*“Dalja nga kornizimi”
*“Narrativja dhe figurimi”
*“Qëndrimi ndaj kompozicionit”
*“Karaketristikat të një lirizmi spontan’
*“Larmitetinë letërsinë lirike”
*“Stili me efikas i të paraqiturës lirike”
*“Shkëmbimi universla i vlerave në letërsinë lirike”
*“Monologimi dhe dialogimi”
*“Lirësia dhe meditiviteti”
*‘Ndërthyrje e lirikes me epiken”
*“Proza poetike lirike”
*“Kombinimi i letërsisë lirike me ilustrimin dhe artin figurativ”
*“Letërsia lirike në forcën interpretative dhe ndikimet e saj në rritjen e nivelit kulturor të një populli”
*“Personazhi, kryesor apo grupim personazhesh në një vepër të letërsisë së kahjes lirike…”
*“Mendimi kritik i lirizmit modern letrar, ku duhet të mbështetet, përvoja, risi dhe dinamikë trajtese” .

*Çdo kumtues do ta realizojë kumtin e tij edhe me ilustrim për t’u shfaqur me projektor me sistemin Power Point, ku do te ketë gjithashtu edhe një material të tij individual jetëshkrimor dhe veprimtar letrar…
*Po kështu në këtë Simpozium do të ketë prezantim surprizë të një sërë veprash të konsideruara e të selektuara si mirëfillësi dhe risi në lëtërsinë shqipe të autorëve të talentuar nga vendi dhe Bota…
*EKSPOZE FOTOGRAFIKE NGA SIMPOZIUMI I TRETE NDERKOMBETAR “MUZA POETIKE PEGASI 2010” ME OBJEKT “MAGJIA EPWRKTHIMIT” 08-11.04.2010 NE UNIVERSITETIN “VITRINA” TIRANE

PËR ORGANIZMIN SA MË TË MIRË DHE ME NIVEL TË KËTIJ SIMPOZIUMI CAKTOHET KOMISIONI I PËRGATITJES SË SIMPOZIUMIT:

1. KRISTAQ F. SHABANI PRESIDENT I LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, I.W.A, W.PS.
2. AGRON SHELE W. P.S SEKRETAR I PËRGJITHSHËM I LNPSHA “PEGASI” ALBANIA

3. LEDIANA STILLO PAJA , ZEVENDËSPRESIDENTE E LNPSH A “PEGASI” ALBANIA SHBA
4. PETRO DUDI, Z/PRESIDENT I PËRGJITHSHËM I LNPSHA PEGASI ALBANIA
5. ENRIETA SINA W.P.S ANËTAR E EPRESIDENCËS SË LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
6. MIMOZA AHMETI, POETE, ANETARE E PRESIDENCËS SË LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
7. LUMO KOLLESHI W.P.S SEKRETARI I PËRGJITHSHËM I LIDHJES SË KRIJUESVE “PEGASI” ALBANIA
8. MAJLINDA RAMA, W.P.S N/KRYETARE E LIDHJES SË KRIJUESVE “PEGASI” ALBANIA
9. MAJLINDA SHABANI (ALEKSANDRA ) ZEV/SEKRETARE E PERGJITHSME E LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
10. GENTIAN AVDIAJ POET FIER
11. MIMOZA SALI , POETE ITALI
12. IRMA KURTI POETE, ITALI
13. DORINA METOLLARI , POETE, GAZETARE ITALI
15. SHQIPONJA DURO POETE, GAZETARE BELGJIKË
16. ECHARD PICHARD, PUBLICIST, ETNOGRAF GJERMANI
17. XHEMAJL RUDI , POET, ZVICËR
18. NDUE UKAJ, POET, STUDIUES SUEDI
19. SHEJMOND PACARADA, POETE, ANGLI
20. PANAJOTA ZALONI PRESIDENTE E “XASTERON’ GREQI
21. ANTONIO BELLUCSI, STUDIUES ITALI
22. DINO CUBATIS , PRESIDENT I LIDHJES “KAFE E IDEVE “ SALAMINË
23. ALEJANDRA CRAULES BRETON , POETE MEKSIKË (IATLI)
24. FRANCESCO AZUELA , POET BOLIVI
25. FLORENTIN SMARANDACHE UNIVERSITETI I MEKSIKOS (SHBA)
26. ADOLF SHVJEDÇIKOV (LOS ANXHELOS0 SHBA ) DHE RUSI
27. ANTON GOJÇAJ, POET , STUDIUES MAL I ZI
28. MIMOZA REXHVELAJ POETE, SHKODËR
29. KOZETA ZAVALANI, POETE
30. ELTON ZYKAJ, PERKTHYES, SHBA
31. KLARA BUDA, FRANCË

KOSOVA

32. PRESIDENTI (PRESIDENTJA E LIDHJES SË POETËVE, SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE “PEGASI” KOSOVA

33. SEKRETARI I PËRGJITHSHËM I LPSHA “PEGASI” KOSOVA”

34. ZËV/PRESIDENTI I PËRGJITHSHËM ILPSHA “PEGASI” KOSOVA

35. ZË/PRESIDENTI I LPSHA”PEGASI” KOSOVA

36. HASIJE SELISHTA POETE Ë.P.S

37. MIRADIJE RAMIQI, POETE Ë.P.S

38. FARUDIN SHEHU, POET

39. ALBINA IDRIZI, POETE

40. FLORI BRUQI, POET, STUDIUES

41. PREND BUZHALLA, STUDIUES

42. SABIT RUSTEMI, POET , STUDIUES

43. NEXHAT REXHA , POET, STUDIUES

44. FLAMUR MALOKU, POET , STUDIUES

45. RESHAT SAHITAJ, SHKRIMTAR

46. ZYMER NEZIRI, STUDIUES
INSTITUTI ALBANOLOGJIK PRISHTINË
47. RUSHIT RAMABAJA, POET, SHKRIMTAR

KOMISIONI I SELEKTIMIT DHE PËRZGJEDHJES SË POEZIVE PËR T’U PARAQITUR MË DATËN 13.04.2011 NË FJALËN ARTISTIKE SIPAS PROGRAMIT TË HARTUAR(NË GJIROKASTËR):
1. AGRON SHELE SEKRETAR I PËRGJITHSHËM I LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
2. LUMO KOLLESHI SEKRETAR I PËRGJITHSHËM I LIDHJES SË KRIJUESVE “PEGASI “ ALBANIA
3. MAJLINDA RAMA, N/KRYETARE E LIDHJES SË KRIJUESVE “PEGASI” ALBANIA
4. DRITAN KARDHASHI , PËRKTHYES
5. KOSTA GAXHONI ,PËRKTHYES
6. ELTON ZYKAJ, PËRKTHYES
7. MIRADIJE RAMIQI KOSOVË
8. HASIJE SELISHTA

Konkursi poetik “Pegasi Internacional 2011 ” konkurrimi vetëm me një poezi në anglisht, ose në italisht, spanjisht, portugalisht.
Të interesuarit ng atë gjitha vendet e Botës të veprojnë sipas udhëzimit të mëposhtëm:

TË GJITHË POETËT SHKRIMTARËT, QË DËSHIROJNË TË MARRIN PJESË NË SIMPOZIUMIN NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI 2011 NË TIRANË DATË 15-16.04.2011 dhe Prishtinë 17-18.04.2011 TË DËRGOJNË EMRIN E TYRE DHE CURRICULUM VITAE në e-mail pegasi2003@yahoo.com, sheleagron@yahoo.com, dhe kristaq_f_shabani@yahoo.com . Ndërsa të gjtihë ata që dëshirojnë të marrin pjesë në KONKURSIN POETIK “PEGASI 2011” , pavarësisht se në /’vend ndodhen të dërgojnë NJË ZARF ME POEZINË E TYRE KONKURUESE NË ANGLISHT ose PORTUGALISHT, SPANJISHT, ITALISHT DETYRIMISHT me postë , QË DO TË MARRË PJESË NË KONKURSIN “PEGASI 2011” ME JURI TË KRYESUAR NGA POETJA BRAZILIANE TERESINKA PEREIRA (PRESIDENTE E I.Ë.A .(OHAJO , SHBA) Poezia do të jenë në anglisht në pesë kopje , e futur në zarfin e madh, ndërsa po brenda në zarfin e madh do të jetë një zarf i vogël, i cili do të ketë brenda të shkruar emrin , mbiemrin e poetit, pseudonimin, e – mail, ADRESËN e cila nuk i dërgohet jurisë, por mbahet me masa të rrepta në zyrëne LNPSHA “PEGASI” Albania dhe fituesit e shpallur nga juria dërgohen me pseudonime nga SHBA. Po kështu në të gjitha kopjet do të shkruhet vetëm pseudonimi i dërguesit. PO KËSHTU DHE EMRI I DËRGUESIT , I SAKTË VENDI NG A DËRGOHET.

POEZITË I PRESIM DERI MË 10.03.2011

Këta zarfa do të dergohen në adresën :
Kristaq F. Shabani LNPSHA “PEGASI”
Pallati 87/4
Lagjja “18 shtatori”
Gjirokastër, Albania

Kontaktimi me telefon : Mobil ++693846682

NË SIMPOZIUM DO TË JEPEN ÇMIME  PËR:

LIBRAT MË TË KOPERTUAR , MË ME GRAFIKË DHE ME SUBSTRAKT MË CILËSOR TË PARAQITUR NË PANAIR EKSPOZE TË LIBRIT “ PEGASI” INTERNACIONAL NË TIRANË DHE NË PRISHTINË;
ÇMIME PËR GJININË E PROZËS DHE VËLLIMET POETIKE;
PËR PUBLICISTIKËN,
PËR ARTET FIGURATIVE PËR KUMTIN MË CILËSOR,
DO TË NDAHEN TITUJ VLERËSUES;
ÇMIME PËR POEZINË LIRIKE MË TË MIRË TË INTERPRETUAR NË MITINGUN E MADH POETIK…
DO TË SHPALLEN FITUESIT E KONKURSIT POETIK (POEZI ANGLISHT) NGA JURIA E KRYESUAR NGA POETJA TERESINKA PEREIRA, PRESIDENTE I I.WA(OHAJO SHBA)

TË NDERUAR POETË PJESËMARRËS NË SIMPOZIUMIN E KATËRT NDËRKOMBËTAR
SHQIPËRI DHE KOSOVË PREJ DATËS 15-18. 04.2011 (DY DITËT E PARA NË TIRANË 15-16 DHE 17-18 KOSOVË)

JU BËJMË TË DITUR SE:
PËR GREQINË: UDHËTIMI ME AUTOBUZ ATHINË – TIRANË KUSHTON 40 EURO
UDHËTIMI TIRANË – KOSOVË 20 EURO
GJITHSEJ UDHËTIMI 120 EURO
NDËRSA PËR KOSOVËN 40 EURO
PËR MAQEDONINË 40 (VAJTJE E KTHIM NË TIRANË DHE PLUS 40 EURO TIRANË – KOSOVË DHE KTHIM, GJITHSEJ UDHËTIMI 80 EURO.

AKOMODIMI NË Tiranë /do natë 20 euro + dhe Mëngjesin . Pra datat 14, 15, 16, 17, 18 5×20 euro _= 100 euro
Dreka 15 euro x5 = 75 euro
Darka 10 x5 = 50 e uro

Ushqim , akomodim 225 euro

GJITHSEJ PËR GREQINË: 225 euro + 120 = 345 euro
Për Maqedoninë 225 + 80= 305 euro
Për Kosovën(në Shqipëri) 135 + 40= 175
Pë Malin eZi: 60 euro (udhetimi) 60 euro fjetja, 75 ngrënia 195 euro (për ditët e Tiranës)

PJESEMARRËSIT 
SHBA
1. MARK STRAND USA
2. TIMOTHE DINNELY USA
3. LEDIANA STILLO PAJA USA
4. ADELINA DARDHA, USA
5. MIRELA PETALLI KAPAJ , POETE
6. ANJEZA DURO , USA
7. ELTON ZYKAJ USA
8. RAJMONDA KORÇA, POET E USA
9. BLERTA ALIKAJ USA
10. Roberta Burnett, B.A., M.A. M.F.A.
11. Adolf Shvedcikov, poet, USA(RUSI)

BOLIVI
1. FRANCESCO AZUELA, POET, WRITER

INDI 
2. Kuuldep S. Srivastava , POET, WRITERS

GREQI
1.Vasiliki Kalahani, poet, GREECE
2. Neli Spiliopulu, poet, GREECE,
3. Jota Fotiadhu, poet, GREECE
4. Leta Kucohera, poet, GREECE
5.Iro Aleksandraki, poet, GREECE
6. Eftihia Kapardheli, poet, GREECE
7. SPIROS KARAMOUNTZOS, poet, GREECE
8, ZAHARULA GAITANAKI, POET, TRANSLOTOR
8. DINO CUBATIS ,POET, WRITER GREECE
9. LULJETA CUBATIS, WRITER, GREECE
10. PANAJOTA ZALLONI, POET , WRITER GREECE
11. MARGARITA FRONIMADHI – MATATSI, POET
12. DIMITRIOS P. KARANIOTIS, PRESIDENTI I W.P.S
13. ANTONIOS ZALLONI, PERKTHYES

SERBI
1. SLLAVICA PEJOVIÇ
2. TANJA MIHALOVIC
3. MAJA PETROVIC
4.JELICA GAVRILOVIC
5. DUSKO BABIC
GREQI (SHKRIMTARE DHE POETE SHQIPTARE)
1. DASHNOR SELIMI
2. ILIAZ BOBAJ
3. ARDITA JATRU
4. DËSHIRA HAXHI

ITALI
1. DOMENICO DEFELICE
2. TITO CHAUCHI
3. PROF. FLAVIA LEPRE
4. SERGIO ALEGRINI
5. MIMOZA SALI
6. IRMA KURTI
7. DORINA METOLLARI
8. PROF. FRANCESKO ALTIMARI
9. ANTONIO BELLUSCI (ARBERESH OF ITALY)
10. ENKELEJDA QESKU

MEKSIKE 
1. ALEJANDRA CRAULES BRETON

FRANCE
1. LEDIANA KAPAJ, POETE
2. KLARA BUDA, WRITER
3. EVA HILA , POETE
4. MERITA GASHI

ZVICER 
1. XHEMAL RUDI
2. GANIMETE PODGORICA

BELGJIKE
1. SHQIPONJA DURO
2. ENKELEJDA FEJZO

SUEDI
1. NDUE UKAJ, POET
2. QERIM RAQI, POET

ANGLI
1. GUNSEL DJEMAL
2. SHEJMOND PACARADA

QIPRO
1. AHMET OMERAGA
2. NASE YASIN

TURQI
1.ATILLA ELUSTUN
2. TOZAN ALCAN
3. Nesrin Eruysal

RUMANIA
1. PROF. NADIA CELLA POPP
2. PROF. DORIN POPA

BULLGARIA 
1. ILIANA ILIEVA

FIROM MAQEDONIA
1.NEHAS SOPAJ
2. RAMI KAMBERI
3. FLORA KASTRATI
4. SHAZIM MEHMETI
5. ANA MARTINOVSKA

BOSNJA – HERCEGOVINA
1. SEJDA BEGANOVIC

KOSOVE 
1. MIRADIJE RAMIQI POET
2. ZANA PIRA, POET
3. ROF. REXHEP QOSJA
4. HASIJE SELISHTA, POETE
5. VJOLLCA DIBRA POETE
6. ALBINA IDRIZI POETE
7. NEBIH BUNJAKU POET
8. FAHRUDIN SHEHU POETAS DELMUNDO
9. PREND BUZHALLA LITERATURE CRITIC
10. SABIT RUSTEMI, POET
11. HAXHI MULLAYMERI, POET
12. ZELIJE KRASNIQI (NEW POET)
13. PROF. AG APOLLONI (POET AND WRITER – NEW ENTRY)
14. FLAMUR MALOKU (POET AND CRITIC)
15. IMER TOPANICA (NEW ENTRY)
16. SELIM SELIMI (NEW ENTRY)
17. SHPETIM SELMANI (NEW ENTRY)
18. VALENTINA BROKA SAHIN (NEW ENTRY)
19. AGIM GASHI, POET, STUDIUES
20. RAMADAN MUSLIU POET (NEW ENTRY)
21. AG APOLLONI POET, WRITER, CRITIC (NEW ENTRY)
22. ADIL OLLURI LITERATURE CRITIC (NEW ENTRY)
23. SHEFQETE GOSALCI , POETE
24. RESHAT SAHITAJ , SHKRIMTAR
25. NJAZI RAMADANI, POET
26. ARSIM HALILI, POET
27. VEHBI MYFTARI
28. FLORA KELMENDI
29. IBRAHIM EGRIU
30. FRAN BUZHALLA

MALI I ZI
1. ANTON GOJ/AJ, POET
2. DRAGABA TRIPLOVIC ,POETE
3. SVETLLANA POETE
4. SLLOVANKA ULJAREVIC POETE

FINLAND
1. RITA DAHL , POETE
2. HASIME HOTI, POETE

GERMANI
1. ECHARD PISTRICH, STUDIUES
2. ALMA PAPAMIHALI POETE
3. BESNIK RAMA PUBLICIST

ALBANIA 
TIRANA
1. MIMOZA AHMETI POETE, SHKRIMTARE
2. ANTON PAPLEKA POET , PERKTHYES
3. ENRIETA SINA, POET
4. PETRO DUDI, POET
5. VIOLETA ALLMUÇAJ, SHKRIMTARE
6. NOVRUZ SHEHU, POET
7. EIR PLASARI, SHKRIMTARE
8. KOZETA ZAVALANI, POET
9. BRUNILDA ZLLAMI, SHKRIMTARE
10. RIZA LAHI POET, PERKTHYES
11. LULJETA SHAMETI, POETE
12. KUJTIM MORINA , POET
13. GENTIANA AVDIAJ, POETE
14. IZET ÇULLI , POET
15. KASTRIOT HADËRI, POET
16. MELSI RIBAJ, POET
17. JOANA SEITI, POETE
18. DRITËRO AGOLLI, POET
19. ANJEZA SHAHINI KENGETARE
20. PIRRO MILKANI, REGJISOR
21. KIÇO LONDO, REGJISOR
22. ALBERT LENJA , BASHKI E TIRANES
23. ASTRIT REÇKA, PUBLICIST
24. ROLAND [ENE , KOMPOZITOR
25. XHELAL ANGONI ,KENGETAR
26. NAXHI KASARUHO, PUBLICIST
27. XHEVDET MAHILAJ ARTIST , ISH DREJTOR I
AA TIRANE
28. APOSTOL PANGO, PUBLICIST
29. ROVENA DILO, KENGWTARE
30. KSENOFON DILO, PAINTER PIKTOR
31. MUNTAZ DHRAMI, SKULPTOR
32. PETRIT LULO, KENGETAR
33. PROF. NASHO JORGAQI
34. PROF. ALFRED UÇI
35. MANJOLA BRAHAJ (NEW POET)
36. NOREL ZAIMI (NEW POET)
37. JONA MERJO (NEW POET)
38. AGIM PIPA (NEW POET)
39. STEFAN CAPALIKU – POET, SHKRIMTAR , REGJISOR TEATRI
40. LAZER STANI , SHKRIMTAR
41. PERIKLI JORGONI KRITIK
42. DEMIR GJERGJI, POET
43. LEDINA LENGO, POETE
44. LEONARD VLASHAJ DREJTOR EKZEKUTIV I UNIVERSITETIT “VITRINA”
45. LUMTURI BLLOSHMI, PIKTORE
46. FATIME KULLI, POETE

GJIROKASTRA
1. KRISTAQ F. SHABANI POET
2. DINO ÇIÇO , POET
3. ALEKSANDRA SHABANI (MAJLINDA) POETE
4. KRISTO STOJA , PUBLICIST
5. HADËR MEVLANI, POET
6. YLLKA PONDE, POETE
7. ELEFTERI KALLOJERI, POETE
8. PROF. DR. THOMA DHIMA, STUDIUES
9. PROF. ARTUR LAMAJ, STUDIUES
10. ANXHELA QIRUSHI , KRIJUESE
11. ALKETA PONDE, POETE
12. DRINI HILA, AKTOR
13. LULJETA XHAXHI, POET
14. THEODHORI NIKOLLA, POET
15. SHEZAIR KOKO , POET

SARANDA
1. DASHAMIR MALO, POET
2. IRENA GJONI, POETE

DELVINA
1. SPARTAK PRODA, POET

FIER
1. MAJLINDA RAMA, POETE
2. GENTIAN BANAJ, POET
3. VLADIMIR MARKU, POET
4. VALBONA DACI, POETE
5. BRUNILDA BOÇOVA, POET
6. HAXHI KALLUCI, POET
7. ENERTIN DHASKALI, POET
8. PETRAQ KOTE (NEW ENTRY)

LUSHNJA
1. MARSELA HAJDINAJ KRIJUESE

VLORA
1. ALBANA BREGU, POET
2. FLORA MEÇAJ, POET
3. ALBERT ABAZI, POET
4. NATASHA LUSHAJ (NEW ENTRY)

SHKODRA 
1. DRANE XHAJ, ARTISTE
2. MERITA SMAJA

MALESIA E MADHE
1. MIMOZA REXHVELAJ, POET
2.
TROPOJA
1. ALMONA BAJRAMI, POET
2. NAFIJE SALIHAJ, POET
3. GJON NEÇAJ, POET
4. LULZIM LOGU, POET

ELBASAN

1. GERTA DALIPAJ, POETE, STUDIUESE
2. LULJETA LLESHANAKU POET (NEW ENTRY)

DURRËS
1. SHPEND TOPALLAJ POET
2. ALISA VELAJ DURRES PEDAGOGE UNIVERSITY LECTURER
3. IVANA DERVISHI (YOUTH POET)

KRUJA
1.ÇEZAR RICA POET

BERAT
1. NAMIK SELMANI POET
2. TEA VREKO, POET E(ITALI)
3. ALEKSANDER VREKO, PIKTOR

PËRMET
1. LUMO KOLLESHI POET
2. ANILA MIHALI POET
3. DHOSKW ILIA, POET
4. VASKË ÇURRI KENGETAR
5. RUSTEM KEKO, POET
6. DHIMITWR MITI, POET
7. EDUARD YMERI, POET

KUKËS 
1. PETRIT PALUSHI POET

 

 

NË KUADRIN E SIMPOZIUMIT TË KATËRT NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI INTERNACIONAL 2011” me objekt “LIRIZMI NE LETERSI DHE RRUGËTIM PEGASI INTERNACIONAL” QË ZHVILLOHET NË DATAT 15-18.04.2011 NË TIRANË(UNIVERSITETI “VITRINA) DHE PRISHTINË
Konkursi poetik “Pegasi Internacional 2011 ”
Konkurrimi vetëm me një poezi në anglisht, ose në italisht, spanjisht, portugalisht.
Të interesuarit nga të gjitha vendet e Botës të veprojnë sipas udhëzimit të mëposhtëm:

TË GJITHË POETËT SHKRIMTARËT, QË DËSHIROJNË TË MARRIN PJESË NË SIMPOZIUMIN NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI 2011 NË TIRANË DATË 15-16.04.2011 dhe Prishtinë 17-18.04.2011 TË DËRGOJNË EMRIN E TYRE DHE CURRICULUM VITAE në e-mail pegasi2003@yahoo.com, sheleagron@yahoo.com, dhe kristaq_f_shabani@yahoo.com . Ndërsa të gjtihë ata që dëshirojnë të marrin pjesë në KONKURSIN POETIK “PEGASI 2011” , pavarësisht se në /’vend ndodhen të dërgojnë NJË ZARF ME POEZINË E TYRE KONKURUESE NË ANGLISHT ose PORTUGALISHT, SPANJISHT, ITALISHT DETYRIMISHT me postë , QË DO TË MARRË PJESË NË KONKURSIN “PEGASI 2011” ME JURI TË KRYESUAR NGA POETJA BRAZILIANE TERESINKA PEREIRA (PRESIDENTE E I.Ë.A .(OHAJO , SHBA) Poezia do të jenë në anglisht në tri kopje , e futur në zarfin e madh, ndërsa po brenda në zarfin e madh do të jetë një zarf i vogël, i cili do të ketë brenda të shkruar emrin , mbiemrin e poetit, pseudonimin, e – mail, ADRESËN e cila nuk i dërgohet jurisë. Ky zarf mbahet me masa të rrepta në zyrëne LNPSHA “PEGASI” Albania dhe fituesit e shpallur nga juria dërgohen me pseudonime nga SHBA. Po kështu në të gjitha kopjet do të shkruhet vetëm pseudonimi i dërguesit. PO KËSHTU DHE EMRI I DËRGUESIT , I SAKTË VENDI NG A DËRGOHET.

POEZITË I PRESIM DERI MË 10.03.2011
SHPALLJA E FITUESVE BËHET NË PRISHTINË (KOSOVË) MË DITËN E FUNDIT TË SIMPOZIUMIT TË KATËRT NDËRKOMBËTAR DATË 18.04.2011.
GJITHASHTU POETËT NG ATË GJITHA VENDET TË DËRGOJNË LIBRAT E TYRE(NGA NJË KOPJE) QË DO TË MARRIN PJESË NË PANAIRIN EKSPOZE PEGASI INTERNACIONAL 2011 QË ZHVILLOHET NË TIRANË , KRYEQYTET I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË MË DATË 15,04.2011.

Këta zarfa DHE LIBRAT do të dergohen në adresën :
Kristaq F. Shabani LNPSHA “PEGASI”
Pallati 87/4
Lagjja “18 Shtatori”
Gjirokastër, Albania
E-Mail : pegasi2003@yahoo.com
sheleagron@yahoo.com

Kontaktimi me telefon : Mobil ++693846682

Presidenca e Lidhjes Internacionale tw Poetev , Shkrimtarwve dhe Artistwve “PEGASI” ALBANIA

President

Kristaq .F shabani IWA ;WPS

Sekretari i Pwrgjithshëm
/Agron Shele/  IWA ; W.P.S

IiN THE FRAMEWORK OF THE FOURTH INTERNATIONAL SYMPOSIUM “MUSE OF POETRY PEGASI INTERNATIONAL” WITH OBJECT “LYRISM IN LITERATURE AND JOURNEY PEGASI INTERNATIONAL” WHICH WILL BE HELD IN 15-18 OF APRIL IN TIRANA AND PRISHTINA

The poetic competition “Pegasi International 2011”
For the competition is needed only one poem in English, or Italian, Spanish, Portuguese.
The interested from all over the world should act according to the following guides:

ALL THE POETS AND WRITERS, WHO DESIRE TO PARTICIPATE IN THE INTERNATIONAL SYMPOSIUM “MUSE OF POETRY PEGASI 2011” IN TIRANA IN 15-16 OF APRIL 2011 AND IN PRISHTINë IN 17-18 OF APRIL 2011 SHOULD SEND THEIR NAMES AND THEIR CV’S AT THE FOLLOWING E-MAILS: pegasi2003@yahoo.com,
sheleagron@yahoo.com, AND
kristaq_f_shabani@yahoo.com .

 

Whereas all those who wish to participate in the competition of poetry “PEGASI 2011” , wherever they are should send an envelope with their representative poem in English or Portugese, Spanish, Italian by way of post office, that will participate in the competition “PEGASI 2011” with a jury headed by the Brazilian Poetess TERESINKA PEREIRA (PRESIDENT of I.W.A .(OHIO , USA) The poem should be in three copies, inside the big envelope, included in the envelope should be a small envelope, in which should be written inside the name, family name and the penname, email, address of the poet. This envelope will not be sent to the jury, but will be kept under strict measures in the office of LNPSHA “PEGASI” Albania and the winners declared by the jury will be sent with nicknames from USA. The same way will be written in all the copies only the nickname of the sender. And the name of the sender, correct and the exact place from where it is being sent.

The deadline of our expectation for the poems is March 10.2011
The winners’ declaration with be made in Prishtine (Kosovo) in the last day of the fourth international symposium in April 18 2011.

The same way the poets from all over the countries should send their books (one copy) which will be introduced in the Book Fair “PEGASI INTERNATIONAL 2011” which will be held in TIRANË, the capital of the republic of Albania in April 15, 2011.

The envelopes and the books will be sent in the following address:
Kristaq F. Shabani LNPSHA “PEGASI”
Pallati 87/4
Lagjja “18 Shtatori”
Gjirokastër, Albania
E-Mail : pegasi2003@yahoo.com
sheleagron@yahoo.com

Mobile ++693846682

Headship of the international Association of Poets, Writers and artists “PEGASI” ALBANIA

Secretary general President
/Agron Shele/ W.P.S /Kristaq F. Shabani/ I.W.A, W.P.S

 

Poetry competition “Pegasi International 2011”

We do accept poems in english, italian, spanish or in the portuguese language (limit one poem)

Before submitting please read the guidelines:

 

ALL POETS AND WRITERS WHO WANTS TO PARTICIPATE ON THE INTERNATIONA SYMPOSIUM “POETIC MUSE – PEGASI 2011” IN TIRANA (APRIL 15-16, 2011) AND PRISTINA (APRIL 17-18, 2011) PLEASE SEND AN EMAIL WITH YOUR NAME AND YOUR CV ON THE FOLLOWING ADDRESSES:

pegasi2003@yahoo.com, sheleagron@yahoo.com, AND kristaq_f_shabani@yahoo.com . But all those who wants to participate on the poetry competition “PEGASI 2011” (wherever they are) might submit their poem in english, portuguese, spanish or italian language by mail. The jury is headed by brasilian poet, TERESINKA PEREIRA (PRESIDENT of I.W.A .(OHAIO , USA). Please submit 5 copies of your poem, a SASE, and a cover letter of the author including his name, address, telephone number and e-mail. PLEASE DO NOT STAPLE PAPERS. ALL INFORMATION IS GOING TO BE CONFIDENTIAL. The winners are going to be announced by the jury on the last day of the symposium.

DUE DATE FOR THE SUBMISSION IS GOING TO BE MARCH30, 2011

Please mail your submission to:

Kristaq F. Shabani LNPSHA “PEGASI”

Pallati 87/4

Lagjja “18 shtatori”

Gjirokastër, Albania

Contact : phone ++355693846682

President

Kristaq .F Shabani IWA ;WPS

 

Secretary General

Agron Shele IWA ; WPS

 

The Program of the forth International Symposium “POETIC MUSE PEGASI 2011” with the object:


“LYRICISM IN LITERATURE AND PROFILE JORNEY – PEGASI INTERNATIONAL”

13- 04.18. 2011


GJIROKASTER, BUTRINT, APOLONI, TIRANE, PRISTINA

ORGANISATORS:
LNPSHA “PEGASI “ ALBANIA AND INTERNATIONAL ASSOCIATION OF POETS AND WRITERS “PEGASI” KOSOVO, THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF POETS AND WRITERS “PEGASI” ALBANIA, ALBANOLOGY INSTITUTE IN TIRANA, PRISTINA, THE ASSOCIATION OF WRITERS OF KOSOVO AND THE UNIVERSITY “VITRINA “ IN TIRANA (15 -16 .04.2011 TIRANA AND 17-18.04 PRISHTIA)

PARTICIPANGS : POETS, WRITERS AND SCHOLARS FROM BALCAN (ALBANIA, TURKEY, GREECE, KOSOVO, MONTENEGRO, ROMANIA, CROATIA, SLLOVENIA, SERBIA, CYPRO, BULGARIA, FYROM OF MACEDONIA, BOSNIA-HERCEGOVINA) ITALY, MALTA, CYPRO, BELGIUM, FINLAND, RUSSIA, SWEETZERLAND, SWEDEN, GERMANY, GREAT BRITAIN AND OTHERS STATES OF EUROPE AND WORLD. (USA, INDIA, BOLIVI, MEXICO)

REPRESENTATIVES FROM THE SCIENCE ACADEMY OF THE REPUBLIC OF ALBANIA, ALBANOLOGY INSTITUTION, THE MINISTRY OF CULTURE, REPRESENTATIVES OF FOREIGN EMBASSY WELL CREDITED WITH THE REPUBLIC OF ALBANIA, REPRESENTATIVES OF FOUNDATION, AND FROM VISIV AND WRITTEN MEDIA.

The schedule of the program

(CONTACTS, POETIC GUIDE, MEETINGS, SPEECHES, ANALYSES AND REVIEWS, POETS AND WRITERS PROFILES, PROMOTIONS, FAIR BOOK PRESENTATIONS, VISITS, CONCERTS, SHOWS, POET RALLY, INTERVIEWS, COMPETITION, THE UNIVERSAL DECLARATION)

ON WEDNESDAY (13.04.2011 – GJIROKASTRA)
VISIT FOR THE FOURTH INTERNATIONAL SYMPOSIUM “POETIC MUSE 2011” WITH OBJECT “LYRICISM IN LITERATURE”
THE AMERICAN PULITZER PRIZE POET, MARK STRAND AND POET TIMOTHY DONNELLY ARE GOING TO VISIT GJIROKASTRA. THEY WILL BE WELCOME FROM THE MAYOR OF THE CITY OF GJIROKASTRA MR. BASHKIM BIME AND THE PRESIDENT OF THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF POETS AND WRITERS “PEGASI” IN ALBANIA, THE POET AND WRITER KRISTAQ F. SHABANI I.W.A, W.P.S
VISITS THE CASTLE OF GJIROKASTRA.
VISITS IN BUTRINT. They are going to be accompanied by the vice president of LIPSHA Pegasi Albania, poet Lediana Stillo Paja, living in Boston USA.

“LYRICISM IN LITERATURE”
AT 19.00
GREETING OF THE VICE PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, POET LEDIANA STILLO PAJA AND THE PRESIDENT OF THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF POETS AND WRITERS IN KOSOVO, POET ZANA PIRA.
GREETING SPEECH FROM MARK STRAND, USA.

(POETIC SPEECHES OF PEGASI AUTHORS IN ALBANIAN AND ENGLISH LANGUAGE, FROM THE ANTHOLOGY “OPEN LANE” OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA (POETS TERESINKA PEREIRA, BENIAMIN YOZON, ROZMARI C. WILKINSON, FLORENTIN SMANDARACHE, ADOLF SHVJEDÇIKOV, ELAINE SOMEMMERS RICH, JOAN KIKEL DANYLAK, ALEJANDRA CRAULES BRETON, SELMO VASCON SELLOS, DAVID STONE, CRISTINA SANTOS AKEZA, FRANCISCO AZUELA)

NOBEL’S CANDIDATES: ISMAIL KADARE(ALBANIA), TERESINKA PEREIRA (USA) NADIA CELLA POP( RUMANIA), CHOI LAISHEUNG, (TAIWAN), BAEK HAN-YI KORE, GORO IHARA(JAPAN)

MEMBERSHIP OF I.W.A
KRISTAQ F. SHABANI I.W.A (ALBANIA), LETA KUCOHERA I.W.A PANAJOTA ZALLONI I.W.A , VASILIKI KALAHANI I.W.A, EFTIHIA KAPARDHELI I.W.A ZAHARULLA GAITANAKI I.W.A, JOTA FOTIADHU I.W.A SPIROS KARAMOUNTZOS, IWA Greece

W.P.S
AGRON SHELE, PETRO DUDI, MIMOZA AHMETI, LUMO KOLLESHI, DHIMITËR MITI, ENRIETA SINA, MAJLINDA RAMA (ALBANIA), KADRUSH RADOGOSHI,MIRADIJE RAMIQI, HASIJE SELISHTA(KOSOVO), ANTON GOJÇAJ (MONTENEGRO), NEHAS SOPAJ, KALOSH ÇELIKU (FYROM MACEDONIA)

UPLI (SHBA) (____??____)
ALEKSANDRA SHABANI (MAJLINDA)
POETET ZANA PIRA (KOSOVO),

SURPRISE OF THE DAY “HAPPY BIRTHDAY POET MIMOZA SALI”
INTERPRETING POEMS IN ENGLISH, ALBANIAN AND ITALIAN FROM POET MIMOZA SALI. (ITALY)

THURSDAY, ON 04.14.11
AT 8.00 DEPARTING FOR BUTRINT (VISITING THE ANCIENT CITY AND THAN A TOURIST GUIDE IN SOUTH ALBANIAN’S REVIERA, VISITS IN APOLONIA (FIER) … AND ENDING THE TOUR IN THE CAPITAL OF ALBANIA, TIRANA.

THURSDAY 04.14.11 AT 17.00
THE ORGANISATION OF THE ARRIVALS OF OTHER POETS FROM TURKEY, CYPRO, GREAT BRITAIN, BELGIUM ETC. AND AT BUS STATIONS FOR GREECE, KOSOVO, FYROM MACEDONIA, SERBIA AND OTHER CONTRIES.
THE ACCOMMODATION OF POETS IN HOTEL TIRANA AND REVIEWING THEIR CONTACT INFORMATION (FOR ALL THE PARTICIPANTS)

FRIDAY 04.15.04 THE FIRST DAY OF THE SYMPOSIUM AT UNIVERSITY “VITRINA” IN TIRANA
MORNING SESSION

FAIR BOOK PRESENTATION OF “INTERNATIONAL PEGASI”
*AT 9.00 -9.30
WELCOME GREETING FOR ALL POETS FROM THE RECTOR OF THE UNIVERSITY “VITRINA” IN TIRANA, PROF. DR. LULZIM HANA.
*AT 09.30
THE OPENING CEREMONY OF THE SYMPOSIUM.
GREETING SPEECH FROM THE AUTHORITIES OF THE CONTRY AND REPRESENTATIVES OF POETS AND WRITERS FROM OTHER CONTRIES OF THE WORLD.

*GREETING SPEECH (ALBANIAN AND ENGLISH) OF THE PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, POET KRISTAQ F. SHABANI I.W.A

GREETING SPEECH FROM THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF ALBANIA, PROF. DR. BAMIR TOPI
GREETING SPEECH FROM THE PRIME MINISTER OF ALBANIA, PROF. DR. SALI BERISHA
GREEING SPEECH FROM THE MAYOR OF TIRANA, MR. EDI RAMA
GREETING SPEECH FROM THE GREAT ALBANIAN POET AND WRITER, ISMAIL KADARE
GREETING SPEECH FROM THE PULITZER PRIZE LAURENT, MR. MARK STRAND.
GREETING SPEECH FROM THE ARBERESH SCHOLAR, POPE ANTON BELLUSCI (COSENCA ITALI)
GREETING SPEECH FROM THE DIRECTOR OF ALBANOLOGY INSTITUTE, MR. PRIMO SHLLAKU.

GREETING SPEECHES FROM POETS OF DIFFERENT COUNTRIES OF THE WORLD.

GREETING SPEECH FROM THE PRESIDENT OF I.W.A AND FROM THE GREAT POET AND WRITER, ERNESTO SABATO I.W.A

AT 11. 00 – 14.30

A HONORY MOMENT FOR ALL THE POETS AND WRITERS AROUND THE WORLD FOR THEIR CONTRIBUTION IN LITERATURE.
LITERATURE OF ALL TIMES.

(INTERPRETATION FROM THE POEM “OASIS (FRAGMENT ) “ (SHARP TIP OF THE PEN”) OF POET KRISTAQ F. SHABANI. Interpretation of the actor of Gjirocastra’s theater Drini Hila(in Albanian) and Enton Zykaj and Aleksandra Shabani in English

‘Albania” poem of the poet Dino Cubatis
(CONTINUANCE AS PROGRAM DESIGNED)
*REFERENCE
LYRICISM IN LITERATURE
“LYRICISM OF SPIRITUAL FEELING, HUMAN HUMANISM AND ITS CONNECTOR”

*SPEECH: “THE MAIN REPRESENTATIVES OF ALBANIAN LYRICISM LITERATURE”
Primo SHLLAKU, DIRECTOR OF THE INSTITUTE OF PROMOTING THE VALUES OF ALBANIAN LANGUAGE (?)

*ENTHUSIASTIC MOMENTS WITH THE GREAT ALBANIAN POET DRITËRO AGOLLI
INTERPRETATIVE CONCERT (POEMS IN DIFFERENT LANGUAGES AND LYRIC SONGS INTERPRETED BY ANJEZA SHAHINI, ENKELEJDA QESKU, VASKË ÇURI)
*SPEECHES FOR LYRICISM BY POETS, SCHOLARS, AND WRITERS FROM DIFFERENT COUNTRIES OF THE WORLD (SPECIAL PROGRAM)
*PROFIL JOURNEY “PEGASI INTERNACIONAL (FOCUSED ON ALBANIAN AND WORLD PERSONALITIES OF LITERATURE (SPECIAL PROGRAM)

NOON SEASON
AT 18.00-20.00 IN THE PREMISES OF THE NATIONAL LIBRARY OF ALBANIA
*BOOKS DONATION FROM THE POETS AND WRITERS TO THE NATIONAL LIBRARY OF ALBANIA.
*MEETING WITH THE DIRECTOR OF THE NATIONAL LIBRARY OF ALBANIA, THE SCHOLAR AUREL PLASARI AND A BRIEF PRESENTATION OF THE BOOK “Skenderbeu , a political history” in the hall of the national library.

SECOND DAY: SATURDAY, APRILL 16, 2011- UNIVERSITY “VITRINA” IN TIRANA
AT 9.00-10.00 A VISIT ON THE ARTS GALLERY OF THE REPUBLIC OF ALBANIA.
SHORT SPEECH
* “DEVELOPMENT OF THE FIGURATIVE ARTS IN ALBANIA (THE DIRECTOR OF THE ARTS GALLERY)
AT 1O.OO -11.OO MEETING WITH THE DIRECTOR OF THE METROPOLITAN THEATER IN TIRANA, THE PRODUCENT KIJO LONDO, ALSO WILL ASSIST IN ONE OF THE SHOWS OF THIS SUCCESSFUL THEATER.

* AT 11.15- 14.30 CONTINUANCE OF THE INTERNATIONAL SYMPOSIUM: SPEECHES, PRESENTATION, VALUE PROMOTIONS, JOURNEY THROUGH INTERNATIONAL PEGASI (FOCUSED THROUGH OTHERS POET MIMOZA AHMETI, POET KRISTAQ F. SHABANI AND POET TERESINKA PEREIRA – PRESIDENT OF THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF WRITERS AND ARTISTS I.W.A, OHAIO, USA)

AFTER LUNCH
AT 18.00 DIPARTURE FROM TIRANA TO PRISTINA
ARRIVAL IN PRISTINA

ON SUNDAY, APRIL 16, 2011( IN THE PREMISES OF

AT 8.00
* ACCOMMODATION IN HOTEL OF THE PARTICIPANTS OF THE INTERNATIONAL SYMPOSIUM
MORNING
* AT 11.00 WILL OPEN THE THIRD DAY OF THE SYMPOSIUM “POETIC MUSE – PEGASI INTERNACIONAL 2011” IN PRISTINA
* HOSPITALITY OF THE PARTICIPANTS BY THE MINISTER OF CULTURE OF THE REPUBLIC OF KOSOVO AND BY THE MAYOR OF PRISTINA.
GREETING SPEECH BY THE PRESIDENT OF LPSHA “PEGASI” KOSOVO

GREETING SPEECH BY PROF DR. REXHEP QOSE
GREETING SPEECH BY THE PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, POET AND WRITER KRISTAQ F. SHABANI.

GREETING SPEECHES BY REPRESENTATIVES OF DIFFERENT COUNTRIES.
GREETING SPEECH BY THE PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA BRANCH IN PRISTINA, POET NEBI BUNJAKU.

ANNOUNCMENT OF CANDIDATES FOR NOBEL PRIZE IN 2011 BY I.W.A
REFERENCE: “LYRIC POETRY , A SELECTION GENDER FROM KOSOVO LITERATURE)
INTERPRETATIVE CONCERT (KOSOVO’S POETRY ON DRAMATIC INTERPRETATION, POEMS IN DIFFERENT LANGUAGES, AND ALSO LYRIC SONGS FROM KOSOVO’S SINGERS: ENKELEJDA QESKU, VASKË ÇURI ETC )
SHORT SPEECHES BY KOSOVO’S SCHOLARS AND OTHER POETS AROUND THE WORLD WITH THE OBJECT “LYRICISM IN LITERATURE” ON THEIR COUNTRIES (SPECIAL PROGRAM)…
JOURNEY “PEGASI INTERNACIONAL” (FOCUSED ON KOSOVO AND OTHER CUNTRIES POETS)

AT 17.00-18.00 FIGURATIVE EXPOSE OF POET AND PAINTER MIRADIJE RAMIQI W.P.S
AT 18-20.00 PARTICIPATING A THEATRICAL SHOW BY DRAMATIC TEATER IN KOSOVO.

MONDAY, APRIL 18, 2011, IN PRISTINA

AT 10.00 IN THE LIBRARY OF THE UNIVERSITY OF PRISTINA
AT 11.00 -13.00 CONTINUANCE OF THE PROGRAM WITH SPEECHES, PROFILE JORNEY BY PEGASI INTERNATIONAL

AT 13-13.30 ANNOUNCMENT OF WINNERS OF THE COMPETITION “PEGASI 2011” BY THE JURY HEADED FROM POET TERESINKA PEREIRA
AT 13.30 -14.00 THE SYMPOSIUM CONCLUSIVE CONVERSATION
PRESS RELEASE (UNIVERSAL DECLARATION) ALSO FOR WORLDS LITERATURE ORGANISMS, DIRECTLY ON RTK, THE DEVELOPMENT OF THE FORTH INTERNATIONAL SYMPOSIUM “POETIC MUSE – PEGASI 2011” WITH ITS OBJECT “LYRICISM IN LITERATURE” AND THE UNIVERSAL CALL FOR PEACE, UNDERSTANDING, AND WALKING ON THE PROGRESSIVE DEVELOPMENT PATH IN GENERAL, AND LITERATURE IN PARTICULAR”

REMEMBRENCE:

SPECIAL SPEECHES OF THE SYMPOSIUM:
“PEGASIADA” 1
“Paradoxial literature, a new perspective even in the lyrical aspect.” by Prof. Dr. Florentin Smarandache from the University of Mexico, USA
“Crysanthemum, white flower of autumn, tha paradoxal cream of a genial language source… as we speak…” by Kristaq F. Shabani
“Critical thinking of modern literary lyricism, where should it be supported, experience, innovation and dynamic treatments.” By Prend Buzhalla , Kosovo’s literature critic

“Lyricism: an appearence, phenomen or description on the genre of drama?” by Lediana Stillo Paja
“ New translation in Albanian language from Belgian literature” by Shqiponja Duro Belgium
In this symposium, the participants from all around the world are going to make their speeches (as scheduled on the special programs) for lyricism in literature on their countries and their similiarities on world literature, focusing on this dynamic prisms:
“Lyricism genuinely and the contributions of its influence on spiritual and moral life of a contry”

“Morality and amorality”
“Inactivity and energism”
“Sensors and dynamics”
“Positivism and reality”
“Classicism and modernism”
“The output from the framing”
“Narrative and reconfiguration”
“Attitude toward composition”
“Characteristics of a spontaneous lyricism”
“Diversity in lyric literature”
“The efficient style of lyric presentation”
“Universal of values exchange in lyric literature”
“Monologue and Dialogue”
“Freedom and meditation”
‘Combination of lyricism with epic”
“Lyric poetry prose”
“Combination of lyrical literature with illustration and figurative art”
“Interpretive force of lyrical literature and its effects in increasing the cultural level of people”
“The character, a main one or crowding characters into a work of literature toward lyricism ”
“Critical thinking of modern literary lyricism, where should it be supported, experience, innovation and dynamic treatments” .

Each participant is going to realize his speech with illustration on Power Point, where he is going to include also a brief material for his artistic carrier life.
In this symposium will also be given a surprise presentation of a series of works selected and considered as genuine and inovation in the Albanian literature of talented authors from the country and the world.
Photografical expose from the third international symposium “ Poetic Muse – Pegasi 2010” with its object “The magic of translation” held on April 8-11, 2010 in the University of “Vitrina” in Tirana

FOR A BETTER LEVEL OF ORGANISATION IS DETERMINED THE COMMISION OF COMPILING THIS SYMPOSIUM.

1. KRISTAQ F. SHABANI PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, I.W.A, W.PS.
2. AGRON SHELE W.P.S GENERAL SECRETARY OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
3. LEDIANA STILLO PAJA , VICE PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA USA
4. PETRO DUDI, GENERAL VICE PRESIDENT OF LNPSHA PEGASI ALBANIA
5. ENRIETA SINA W.P.S MEMBER OF PRESIDENCY OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
6. MIMOZA AHMETI, POET, MEMBER OF PRESIDENCY OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
7. LUMO KOLLESHI W.P.S GENERAL SECRETARY OF THE CREATORS ASSOCIATION OF “PEGASI” ALBANIA
8. MAJLINDA RAMA, W.P.S MAYOR OF THE CREATORS ASSOCIATION OF “PEGASI” ALBANIA
9. MAJLINDA SHABANI (ALEKSANDRA ) GENERAL VICE PRESIDENT OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
10. GENTIAN AVDIAJ POET FIER
11. MIMOZA SALI , POET ITALY
12. IRMA KURTI POET, ITALY
13. DORINA METOLLARI , POET, JOURNALIST ITALY
15. SHQIPONJA DURO POET, JOURNALIST BELGIUM
16. ECHARD PICHARD, PUBLICIST, ETHNOGRAPH GERMANY
17. XHEMAJL RUDI , POET, SWITZERLAND
18. NDUE VUKAJ, POET, SCHOLAR SWEEDEN
19. SHEJMOND PACARADA, POET, UNITED KINGDOM
20. PANAJOTA ZALONI PRESIDENT OF “XASTERON’ GREECE
21. ANTONIO BELLUCSI, SCHOLAR, ITALY
22. DINO CUBATIS , PRESIDENT OF “COFFEE OF IDEAS” SALAMIS
23. ALEJANDRA CRAULES BRETON , POET MEKSIXO (IATLY)
24. FRANCESCO AZUELA , POET BOLIVIA
25. FLORENTIN SMARANDACHE MEXICO UNIVERSITY (USA)
26. ADOLF SHVJEDÇIKOV (LOS ANGELES USA ) AND RUSSIA
27. ANTON GOJÇAJ, POET , SCHOLAR, MONTENEGRO
28. MIMOZA REXHVELAJ POET, SCODRA
29. KOZETA ZAVALANI, POET
30. ELTON ZYKAJ, TRANSLATOR, USA
31. KLARA BUDA, FRANCE

KOSOVO

32. PRESIDENT OF THE ASSOCIATION OF POETS AND WRITERS “PEGASI” KOSOVO

33. GENERAL SECRETARY OF ILPSHA “PEGASI” KOSOVO”

34. GENERAL VICE PRESIDENT OF ILPSHA “PEGASI” KOSOVO

35. VICE PRESIDENT OF LPSHA”PEGASI” KOSOVO

36. HASIJE SELISHTA POET W.P.S

37. MIRADIJE RAMIQI, POET W.P.S

38. FARUDIN SHEHU, POET

39. ALBINA KURTI, POET

40. FLORI BRUQI, POET, SCHOLAR

41. PREND BUZHALLA, SCHOLAR

42. SABIT RUSTEMI, POET, SCHOLAR

43. NEXHAT REXHA , POET, SCHOLAR

44. FLAMUR MALOKU, POET, SCHOLAR

45. RESHAT SAHITAJ, WRITER

46. ZYMER NEZIRI,

ALBANOLOGY INSTITUTE OF PRISTINA

THE COMMISION THAT IS GOING TO SELECT POEMS THAT ARE GOING TO APPEAR ON APRIL 13, 2011, ON THE ARTISTIC WORD AS THE PROGRAM DESIGNED (IN GJIROKASTRA) IS COMPOSED BY:
1. AGRON SHELE GENERAL SECRETARY OF LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
2. LUMO KOLLESHI GENERAL SECRETARY OF CREATORS ASSOCIATION “PEGASI “ ALBANIA
3. MAJLINDA RAMA, VICE PRESIDENT OF THE CREATORS ASSOCIATION “PEGASI” ALBANIA
4. DRITAN KARDHASHI , TRANSLATOR
5. KOSTA GAXHONI , TRANSLATOR
6. ELTON ZYKAJ, TRANSLATOR
7. MIRADIJE RAMIQI KOSOVO
8. HASIJE SELISHTA

Poetry competition “Pegasi International 2011”
We do accept poems in english, italian, spanish or in the portuguese language (limit one poem)
Before submitting please read the guidelines:

ALL POETS AND WRITERS WHO WANTS TO PARTICIPATE ON THE INTERNATIONA SYMPOSIUM “POETIC MUSE – PEGASI 2011” IN TIRANA (APRIL 15-16, 2011) AND PRISTINA (APRIL 17-18, 2011) PLEASE SEND AN EMAIL WITH YOUR NAME AND YOUR CV ON THE FOLLOWING ADDRESSES:
pegasi2003@yahoo.com, sheleagron@yahoo.com, AND kristaq_f_shabani@yahoo.com . But all those who wants to participate on the poetry competition “PEGASI 2011” (wherever they are) might submit their poem in english, portuguese, spanish or italian language by mail. The jury is headed by brasilian poet, TERESINKA PEREIRA (PRESIDENT of I.W.A .(OHAIO , USA). Please submit 5 copies of your poem, a SASE, and a cover letter of the author including his name, address, telephone number and e-mail. PLEASE DO NOT STAPLE PAPERS. ALL INFORMATION IS GOING TO BE CONFIDENTIAL. The winners are going to be announced by the jury on the last day of the symposium.

DUE DATE FOR THE SUBMISSION IS GOING TO BE MARCH 10, 2011

Please mail your submission to:
Kristaq F. Shabani LNPSHA “PEGASI”
Pallati 87/4
Lagjja “18 shtatori”
Gjirokastër, Albania

Contact : phone ++693846682

IN THIS SYMPOSIUM ARE GOING TO BE GIVEN PRIZES FOR:
THE BEST BOOKS THAT HAVE THE BEST COVER, GRAPHIC, QUALITY OF THE SUBSTRACT SHOWN AT THE BOOK FAIR “PEGASI INTERNATIONAL” IN TIRANA AND PRISTINA.
PRIZES FOR POETRY COLLECTIONS AND PROSE;
FOR THE BEST PUBLICISTICA,
FOR FIGURATIVE ARTS, FOR THE BEST SPEECH,
THERE ARE ALSO GOING TO BE GIVEN EVALUATION TITLES.

PRIZES FOR THE BEST LYRIC INTERPRETED ON THE SYMPOSIUM.
THE JURY HEADED BY POET TERESINKA PEREIRA, PRESIDENT OF I.W.A (OHIO, USA), IS GOING TO ANNOUNCE THE WINNERS OF THE COMPETITION.

DEAR PARTICIPANTS POETS OF THE FORTH INTERNATIONAL SYMPOSIUM IN ALBANIA (APRIL 15 AND 16) AND KOSOVO (APRIL 17 AND 18)

We want to let you know that:
For Greece: bus travel Athin Tirana costs 40 Euro
Tirana – Kosovo 20 EURO
Travel cost: 120 EURO
For Kosovo 40 EURO
For FYROM Macedonia 40 (Round trip to Tirana) PLUS 40 EURO TIRANA – KOSOVA (Round trip), Total travel shoud be 80 EURO.

Accommoditation in Tirana: each night 20 euro + breakfast. For April 14, 15, 16, 17, 18 5×20 euro _= 100 euro
Lunch 15 euro x5 = 75 euro
Dinner 10 x5 = 50 e uro

Food and accommodation : 225 euro

IN TOTAL FOR GREECE: 225 euro + 120 = 345 euro
FOR FYROM MACEDONIA 225 + 80= 305 euro
FOR KOSOVO (IN ALBANIA) 135 + 40= 175
FOR MONTENEGRO: 60 euro (travel) 60 euro hotel, 75 food, 195 euro (for days in Tirana)

PARTICIPANTS

1. MARK STRAND USA
2. TIMOTHE DINNELY USA
3. LEDIANA STILLO PAJA USA
4. ADELINA DARDHA, USA
5. MIRELA PETALLI KAPAJ
6. ANJEZA DURO
7. ELTON ZYKAJ
8. RAJMONDA KORÇA
9. BLERTA ALIKAJ USA

1.Francesco Azuela poet , writer Bolivia
2. Kuuldep s. Srivastava India

GREECE
1.Vasiliki Kalahani, poet, GREECE
2. Neli Spiliopulu, poet, GREECE,
3. Jota Fotiadhu, poet, GREECE
4. Leta Kucohera, poet, GREECE
5.Iro Aleksandraki, poet, GREECE
6. Eftihia Kapardheli, poet, GREECE
7. SPIROS KARAMOUNTZOS, poet, GREECE
8. DINO CUBATIS , poet, GREECE (???)
9. LULJETA CUBATIS, WRITER, GREECE
10. PANAJOTA ZALLONI, POET , WRITER GREECE
11.

SERBIA
1. SLLAVICA PEJOVIÇ
2. TANJA MIHALOVIC
3. R
4……..

GREECE
1. DASHNOR SELIMI
2. ILIAZ BOBAJ
3. ARDITA JATRU
4. DËSHIRA HAXHI

ITALY
1.
2. DOMENICO DEFELICE
3. TITO CHAUCHI
4. PROF. FLAVIA LEPRE
5. SERGIO ALEGRINI
6. MIMOZA SALI
7. IRMA KURTI
8. DORINA METOLLARI
10. EVA HILA – FRANCE
11. ANTONIO BELLUSCI (ARBERESH OF ITALY)
12. ENKELEJDA QESKU
13. PROF. FRANCESKO ALTIMARI

MEXICO
1. ALEJANDRA CRAULES BRETON

FRANCE
1. LEDIANA KAPAJ
2. KLARA BUDA

SWITZERLAND
1. XHEMAL RUDI

BELGIUM
1. SHQIPONJA DURO
2. ENKELEJDA FEJZO

GREAT BRITAIN
1. GUNSEL DJEMAL
2. SHEJMOND PACARADA

CYPRO
1. AHMET OMERAGA
2. NASE YASIN

TURKEY
1.ATILLA ELUSTUN
2. TOZAN ALCAN

ROMANIA
1. PROF. NADIA CELLA POPP
2. PROF. DORIN POPA

BULGARIA
1. ILIEVA

FYROM MACEDONIA
1.NEHAS SOPAJ
2. MUSTAFA
3. FLORA KASTRATI
4. SHAZIM MEHMETI

BOSNIA – HERCEGOVINA
1. SEJDA BEGANOVI

KOSOVO
1. MIRADIJE RAMIQI
2. VJOLLCA DIBRA
3. HASIJE SELISHTA
4. ZANA PIRA
5. ALBINA KURTI POET
6. ARSIM HALILI
7. NEBIH BUNJAKU POET
8. FAHRUDIN SHEHU POETAS DELMUNDO
9. VJOLLCA DIBRA
10. PREND BUZHALLA LITERATURE CRITIC
11. SABIT RUSTEMI
12. HAXHI MULLAYMERI
13. ZELIJE KRASNIQI (NEW POET)
14. PROF. AG APOLLONI (POET AND WRITER – NEW ENTRY)
15. FLAMUR MALOKU (POET AND CRITIC)
16. IMER TOPANICA (NEW ENTRY)
17. SELIM SELIMI (NEW ENTRY)
18. SHPETIM SELMANI (NEW ENTRY)
19. VALENTINA BROKA SAHIN (NEW ENTRY)
20. RAMADAN MUSLIU POET (NEW ENTRY)
21. AG APOLLONI POET, WRITER, CRITIC (NEW ENTRY)
22. ADIL OLLURI LITERATURE CRITIC (NEW ENTRY)

MONTENEGRO
1. ANTON GOJ/AJ
2. MONTENEGRO POET
3. MONTENEGRO POET
4. MONTENEGRO POET

FINLAND
1. RITA DAHL

GERMANY
1. ECHARD PISTRICH
2. ALMA PAPAMIHALI
3. BESNIK RAMA

TIRANA
1. MIMOZA AHMETI POET
2. ANTON PAPLEKA POET , TRANSLATOR
3. ENRIETA SINA, POET
4. PETRO DUDI, POET
5. VIOLETA ALLMUÇAJ, WRITER
6. NOVRUZ SHEHU POET
7. EIR PLASARI WRITER
8. KOZETA ZAVALANI POET
9. BRUNILDA ZLLAMI WRITER
10. RIZA LAHI POET, TRANSLATOR
11. LULJETA SHAMETI POET
12. KUJTIM MORINA POET
13. GENTIANA AVDIAJ POET
14. IZET ÇULLI POET
15. KASTRIOT HADËRI POET
16. MELSI RIBAJ POET
17. JOANA SEITI
18. DRITËRO AGOLLI POET
19. ANJEZA SHAHINI SINGER
20. PIRRO MILKANI DIRECTOR
21. KIÇO LONDO DIRECTOR
22. ALBERT LENJA MUNICIPALITY OF TIRANA
23. ASTRIT REÇKA PUBLICIST
24. ROLAND [ENE COMPOZITOR
25. XHELAL ANGONI SINGER
26. NAXHI KASARUHO PUBLICIST
27. MAHILAJ ARTIST , EX DIRECTOR OF AAB TIRANA
28. APOSTOL PANGO PUBLICIST
29. ROVENA DILO, SINGER
30. KSENOFON DILO, PAINTER
31. MUNTAZ DHRAMI, SCULPTOR
32. PETRIT LULO SINGER
33. PROF. NASHO JORGAQI
34. PROF. ALFRED UÇI
35. MANJOLA BRAHAJ (NEW POET)
36. NOREL ZAIMI (NEW POET)
37. JONA MERJO (NEW POET)
38. AGIM PIPA (NEW POET)
39. STEFAN CAPALIKU – POET, WRITER, THEATER DIRECTOR.
40. LAZER STANI WRITER

GJIROKASTRA
1. KRISTAQ F. SHABANI POET
2. DINO ÇIÇO POET
3. ALEKSANDRA SHABANI (MAJLINDA) POET
4. KRISTO STOJA PUBLICIST
5. HADËR MEVLANI POET
6. YLLKA PONDE POET
7. ELEFTERI KALLOJERI POET
8. PROF. DR. THOMA DHIMA
9. PROF. ARTUR LAMAJ
10. ANXHELA QIRUSHI CREATOR
11. ASIM PETA POET
12. DRINI HILA AKTOR
13. LULJETA XHAXHI POET
14.MIMOZA LLAVDANITI POET

SARANDA
1. DASHAMIR MALO
2. IRENA GJONI

DELVINA
1. SPARTAK PRODA

FIER
1. MAJLINDA RAMA
2. GENTIAN BANAJ
3. VLADIMIR MARKU
4. VALBONA DACI
5. BRUNILDA SHALIOVA
6. HAXHI KALLUCI
7. PETRAQ KOTE
8. ENERTIN DHASKALI
9. PETRAQ KOTE (NEW ENTRY)

LUSHNJA
1. MARSELA HAJDINAJ

VALONA
1. ALBANA BREGU
2. FLORA MEÇAJ
3. ALBERT ABAZI
4. NATASHA LUSHAJ (NEW ENTRY)

SCODRA
2. DRANE XHAJ

MALESIA E MADHE
1. MIMOZA REXHVELAJ

TROPOJA
1. ALMONA BAJRAMI
2. NAFIJE SALIHAJ
3. GJON NEÇAJ
4. LULZIM LOGU

ELBASAN

1. GERTA DALIPAJ
2. LULJETA LLESHANAKU POET (NEW ENTRY)

DURRËS
1. SHPEND TOPALLAJ POET
2. ALISA VELAJ DURRES UNIVERSITY LECTURER
3. IVANA DERVISHI (YOUTH POET)

KRUJA
1.]EZAR RICA POET

BERAT
1. NAMIK SELMANI POET

PËRMET
1. LUMO KOLLESHI POET

2.DHOSKE ILIA

3. ANILA MIHALI POET
4. VASKË ÇURRI SINGER
5.DHIMITER MITI

6.MUHARREM KAMANI

7.RUSTEM KEKO

KUKËS
1. PETRIT PALUSHI POET

 

 

Lidhja Ndërkombëtare e Poeteve , Shkrimtarëve dhe Artistëve “PEGASI” ALBANIA 


The International Association of Poets , Writers and Artists “PEGASI” ALBANIA

                                                                                              

                                        PËRSHËNDETJE

I nderuar President i Lidhjes Ndërkombëtare të Poetëve , Shkrimtarëve dhe Artistëve “PEGASI” ALBANIA !
E nderuar Kryesi e Përgjithshme !
Të nderuar Antarë të Lidhjes Ndërkombëtare të Poetëve , Shkrimtarëve dhe Artistëve “PEGASI” ALBANIA !
Të nderuar Antarë të Lidhjes “Pegasi” Kosova!
Të nderuar përfaqësues dhe drejtues të Universitetit “VITRINA”!
Të nderuar organizatorë dhe përfaqësues institucionesh që mundësoni mbarëvajtjen e këtij evenimenti pan letrar!
Të nderuar përfaqësues të medias dhe masmedias!
Të nderuar miq dhe pjesmarrës të këtij Simpoziumi!

Me rastin e zhvillimit të SIMPOZIUMIT IV NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI 2011”,para së gjithash më lejoni që si Sekretar i Përgjithshëm i LNPSHA ”Pegasi” Albania ,t’Ju falenderoj për pjesmarrjen tuaj të nderuar, t’Ju përshëndes dhe t’Ju uroj suksese ne te gjitha sesionet e tij,të cilat fillojnë me qytetin magji Gjirokastër, për të rrugëtuar më pas drejt metropolit shqiptar Tirane, (Universiteti Vitrina) dhe në fund ky eveniment do bëjë konkluzionet nga një tjetër qendër kulturore dhe tregëtare për shqiptarët,nga Kryeqyteti Kosovës, (Prishtina) .
“LIRIZMI NË LETËRSI & RRUGËTIM PROFIL PEGASI INTERNACIONAL”, përbën një tematikë sa të larmishme,po kaq dhe interesante, sepse para së gjithash mundëson :
Shkëmbimin universal të mendimit letrar rreth lirikës sot
Për herë të parë prezanton kreaturat më të spikatura, (Rrugëtim Profilesh) ,të cilët me punën dhe artin e tyre kanë dhënë një kontribut të shquar në mbarë kulturën letrare sot.
Për herë të parë unifikon një veprimtari pankombëtare (Shqipëri dhe Kosovë)
Rikostrukton dhe konsolidon strukturat letrare (Lidhja “Pegasi” Albania dhe Lidhja “Pegasi” Kosova)
Prezanton vlerat kulturore,letrare dhe ekoturistike të mbarë trevave shqiptare në mbarë botën.
Realizon njohjen dhe njehësimin e letersisë shqiptare me Letersinë Botërore (IWA / USA ; WPS/ Evropë ; Poets del Mundo/Amerika Latine; IPTRC/Azi etj ).

Megjithëse në këtë eveniment dhe sukses të Letërsisë shqiptare mungoj,ndjej që jam pjesë e Juaja,jam shpirtërisht dhe mendërisht atje,dhe se në takimet e radhës do punohet që ky eveniment të zhvillohet jo vetëm në metrpolet shqiptare (Tiranë, Prishtinë) ,por edhe metroplet evropiane.
Pranojini përshëndjet e mia të sinqerta ,punë të mbarë dhe suksese.

                            
   Agron Shele

Sekretari Përgjithshëm
Agron Shele IWA ; WPS

PËRFUNDON ME SUKSES TË PLOTË  SIMPOZIUMI IV NDËRKOMBËTAR  “MUZA POETIKE PEGASI 2011”  “LIRIZMI NË LETËRSI

 

Ldhja Ndërkombëtare e Poetëve , Shkrimtarëve dhe Artistëve “PEGASI” ALBANIA

The International Association of Poets , Writers and Artists “PEGASI” ALBANIA

UNIVERSITETI “ VITRINA TIRANË”

 

Ejani të bashkojmë krahët dhe të fluturojmë së bashku…Fluturimi starton nga qyteti çudi..

 

PËRFUNDON ME SUKSES TË PLOTË :

 

SIMPOZIUMI IV NDËRKOMBËTAR “MUZA POETIKE PEGASI 2011”

“LIRIZMI NË LETËRSI & RRUGËTIM PROFIL PEGASI INTERNACIONAL”

13- 18.04.2011 GJIROKASTER , APOLONI , TIRANE , PRISHTINE

 

LIDHJA NDËRKOMBËTARE E POETËVE SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE “Pegasi” ALBANIA

LIDHJA E POETËVE SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE “PEGASI” KOSOVA”,

LIDHJA E KRIJUESVE “PEGASI” ALBANIA,

UNIVERSITETI “VITRINA “ TIRANË

INSTITUTI I STUDIMIT DHE PROMOVIMIT TE VLERAVE TIRANË INSTITUTI ALBANOLOGJIK PRISHTINË

DREJTORIA E PALLATIT TË RINISË PRISHTINË

SHOQATA E SHKRIMTAREVE BELGJIKE

(15 -16 .04.2011 TIRANË & 17-18.04 PRISHTINË) 

 

  • Falenderim dhe mirënjohje për të gjithë autorët Internacional “Pegasi” , të cilët me pjesmarrjen,  kumtet dhe poezitë e tyre, u bënë  pjesë e këtij evenimenti Ndërkombetar !
  • Falenderim dhe mirenjohje per “UNIVERSITETIN  VITRINA ” , “QENDRËN E  PALLATIT TË RINISË  PRISHTINË,  si dhe Institucionet e tjera, të cilat  mundësuan  zhvillimin e këtij tribunali të letërsisë  lirike sot !
  • Falenderim dhe mirënjohje për gjithë personalitetet letrare dhe kulturore, të cilët u bënë pjesë  e këtij rrugëtimi pankombëtar !
  • Falenderim dhe mirënjohje për gjithë referuesit, të cilët hapën  këtë debat  të madh letrar, si dhe trajtimin  tematiko-estetik që i bënë lirizmit !
  • Falenderim dhe mirënjohje për Organizmat Letrare Ndërkombëtare (IWA; WPS;IPTRC:Poets del Mundo;UBPL etj), të cilët u bënë pjesë e këtij programi të madh !
  • Falenderim dhe mirënjohje për grupin nismëtar që mundësoi themelimin dhe organizimin e Lidhjes “Pegasi” Kosova dhe në veçanti  autoren dhe kryenismëtaren znj Hasije Selishta (Kryeziu) ! 
  • Falenderim dhe mirënjohje për organizatorët dhe në veçanti Presidentit të Lidhjes Internacional “Pegasi”  z . Kristaq. F Shabani  IWA; WPS; AOM !

 

IMG   

         Sekretari Përgjithshëm

         Agron Shele  IWA ; WPS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s