Sabri Godo

sabri

                        Sabri  Godo

Sabri Godo (8 gusht 1929Delvinë – 3 dhjetor 2011[1]Tiranë) ishte politikan, shkrimtar dhe skenarist shqiptar. Ka lindur në Delvinëmë 8 gusht 1929. Shkollen e fillore e kreu ne Delvinë dhe me pas te mesmen e vazhdoi ne Tiranë ku kete te fundit e la ne gjysme ne vitin e trete ku mori pjesë në luftën antifashiste nga 15 korriku i vitit 1943 deri në maj 1945, kur u kthye nga Jugosllavia.Ka patur veprimtari të dendur në publicistikë, veçanërisht në revistën “Hosteni”, ku ka botuar mbi tri mijë faqe fejtone e shkrime kritike me pseudonime. Në janar të vitit 1991 S. Godo themeloi Partinë Repiblikane të Shqipërisë dhe ishte kryetar i saj për shtatë vjet. Sabri Godo ishte kryetar i Asamblesë Kombëtare të PRSH-së dhe President nderi i saj që pas lënies së drejtimit të saj në duart e Fatmir Mediut. Ka qenë deputet i Kuvendit të Shqipërisë në dy legjislatura, ku ka ushtruar detyrën e kryetarit të Komisionit të Çështjeve Sociale dhe të atij të Politikës së Jashtme.

Veprat

s4s2s 3

 

sabri 1

 

 

  • “Plaku i Butkës”, Roman historik (1966);
  • Ali Pashë Tepelena“, roman 1970
  • Zëra nga burime të nxehta, tregime (1972);
  • “Intendenti”, tregim (1973);
  • Skënderbeu” (1975)
  • “Prova e zjarrit”, roman (1977);
  • “Kohët që shkojnë, kohët që vijnë”, reportazhe (1985);
  • “Ujërat e qeta”, roman, (1988);
  • “Koha e njeriut”, roman (1990).
  • Udhëtari“, roman (2009)

Skenarë

 

Sabri Godo (8 August 1929 – 3 December 2011) was an Albanian politician, writer and scriptwriter.

He was born and attended primary school in Delvinë, and attended secondary school in Tirana. His father had to leave Albania together with his mother due to political persecution.

In January 1991, Godo established the Republican Party of Albania and was its chairman for seven years. He was the chairman of the National Assembly of this party. He was a Member of Parliament during two legislatures, and served as President of the Commission of Social Affairs and Foreign Policy

Death

Sabri Godo died of lung cancer in Tirana on 3 December 2011, aged 82

From Wikipedia, the free encyclopedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s