Gaqo Bushaka

gaqo

                     Gaqo Bushaka

Gaqo Bushaka është një nga autorët më të suksesshëm në Shqipëri. Ka kontribuar në lëvrimin e një lloj përralle “të re” për fëmijët që e bën të pëlqyeshme dhe tepër interesante. Ka lëvruar prozën e gjatë, dhe sidomos romanin për fëmijë. Ka shkruar përmbledhjet me përralla:

g 1g 2g 3

g 4            g 5g 6

 

g 7g 8g 9g 11g 13

  • Arushi që kërkonte babanë,
  • Në ishullin e dallëndysheve,
  • Amaneti i dhelprës,
  • Përralla u la për nesër.

Vepra që e bëri tepër të njohur ishte trilogjia Aventurat e Çufos, pjesë përbërëse e së cilës janë përrallat:

  1. Çufoja dhe Bubi kaçurrel,
  2. Pushimet e Çufos,
  3. Çufoja në shtëpinë e çudirave.
  4. Çufoja president 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s