Preç Zogaj

                Preç   Zogaj Preç Zogaj është shkrimtar, poet dhe gazetar shqiptar. Ai lindi në Lezhë në vitin 1957. Studioi gjuhën dhe letërsine shqipe në Universitetin e Tiranës. Gjate viteve ’90 ishte kryeredaktor i gazetesKoha Jone, … Continue reading

Kiço Blushi

Kiço Blushi Kiço Blushi skenarist dhe shkrimtar shqiptar. Kiço Blushi ka lindur në qytetin e Korçës në 23 Gusht të vitit 1943. Pas mbarimit të studimeve të larta për letërsi shqipe dhe ruse filloi punën si redaktor pranë Radio Televizioni Shqiptar dhe në vitin 1974 kalon … Continue reading

Anastas Kondo

ANASTAS  KONDO (1937-1997) Anastas Kondo u lind në qytetin e Kuçovës, më 28 Nëntor të vitit 1937. Pasi mbaroi Politeknikumin e Tiranës vazhdoi studimet e larta në Shën Petërburg, në Rusi, ku u diplomua si inxhinier Paleontolog. Ka punuar në Institutin … Continue reading

Skënder Drini

Skënder Drini Skënder Drini është shkrimtar shqiptar. Ai lindi në Voskopojë në vitin 1935. Mësoi në Shkodër dhe studioi gjuhën dhe letërsin shqipe në Universitetin e Tiranës. Ka kryer Universitetin e Tiranës dhe ka punuar si mësues në rrethet Tropojë, Burrel e në Shkodër … Continue reading

Dashnor Kokonozi

    Dashnor Kokonozi Dashnor Kokonozi – Publicist, shkrimtar e përkthyes. Lindur më 1951. Botimet e para në shtypin letrar i përkasin fillimit të viteve ’70 me përkthime të ndryshme nga poetë spanjollë e francezë dhe një numër artikujsh për krijimtarinë e … Continue reading