Xhemajl Rudi

xhamjli foto

        Xhemajl  Rudi 
Xhemalj Rudi ka  lindur më  01.03.1965…ne komunën e Suharekës-Therandë / Kosovë .

Arti dhe letërsia e kanë tërhequr që  në fëmijëri, duke u  marrë me shkrime qysh në fillimet e shkollës.

Është autor i botimit të  veprave letrare:

 

xh 1xh 2    xh 3

xh 4          xh 5         xh 6

xh 7
Është  antar i Lidhjes së Shkrimtareve të  Kosoves, me kryetar Z . Adem Demaçi
Disa nga poezitë e këtij autori  janë  botuara në  Antologjinë  “shqiptare –  zvicerane” , në  gjuhën shqipe dhe gjermane….si dhe disa poezi i ka botuar në  gjuhën rumune në  Bukuresht .

xh 8

Nën flamujt e melankolisë (Migjeni)
Ne vendin tonë
kudo valojnë
flamujt e një  melankolie
të  trishtueshme…
…dhe askush s’mund të thotë
se këtu rron një popull që nderton
dicka të re.
Aty këtu në hijet
e flamujve
mund të shihet
një mund, një përpjekje e madhe përmbi vdekje
për të pjellë diçka të madhe,
për të qitë në dritë një xhind!
Por,(o ironi)
nga ajo përpjekje lind
vetëm një mi. Dhe kështu kjo komedi
na plas diellin e gazit,
ndërsa prej marazit
pëlcasim.
Në pragun e çdo banese
ku ka ndonj shenj jetese valon nga një flamur
melankolie të trishtueshme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s