Anila Themiu

anila portret

             Anila Themiu

Anila Themiu ka lindur në Fier ,në 20 korrik 1972. Që në moshë të vogël , e apasionuar pas poezisë, filloi shkrimet e para në rrethin e poezisë së shkollës. Më pas është aktivizuar në shumë aktivitete kulturore artistike në qytetin e Fierit , përfshi recitim ,balet dhe teatër, ku për tre vjet ishte edhe prezantuese e festivalit të fëmijëve dhe aktruse e rolit të vitit të ri në mbrëmjen e fudvitit . Kulmin e aktivitetit teatral e arriti me një nga rolet kryesore në teatrin për fëmije ”dosja 67”me regjisor Dervish Bibën. Pas përfundimit të shkollës mesme i akorduan një bursë për Inxh.Ndërtimi , shumë larg nga ëndrrat e saj letrare dhe si rrjedhoje ajo shkëputet nga këto studime me dëshirën e saj, për të mbrojtur në Fakultetine e “Gjuhëve të Huaja”, gjuhen angleze, e cila do i mundesonte më pas punën si mesuese në Qytetin e lindjes. Pasioni dhe dëshira për poezinë e ka shoqëruar gjatë gjithë jetës së saj, dhe shumë p^rej poezive të saj janë publikuar ne organe dhe periodikë të ndryshme letrare të kohes.

Vëllimi poetik  “Përkëdhelur nga deti”  , i redaktuar nga poeti dhe eseisti  Ardi Omeri  është botimi i saj i parë, i cili sigurisht do pasohet  nga të tjera risi krijuese  dhe prurje letrare .

libri aniles

 

2 thoughts on “Anila Themiu

  1. Anila meriton shume me teper jo vetem se eshte shpirt ndjeshem dhe lirike, por eshte njeri i thjeshte. Kjo e ben te veçante :) Urime Nila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s