Nuri KOLECI

nuri Koleci

      Nuri KOLECI

I lindur më vitin 1949 në fshatin kufitar Sollokiq në afërsi të Dibrës. Shkollën fillore në Dibër ndërsa të mesmen (normalen) në Gostivar. Studimet e larta në Prishtinë në Fakultetin Filozofik-dega e Gjuhës dhe e Letërsisë Frënge. Mbi tri dekada është marrë me edukimin e breznive të reja në shkollat fillore në Dibër si dhe në gjimnazin e saj.

 

 

 

Deri më tani ka botuar:

 

“Mos i rrëno ëndrrat”

“Rrjeta e hijeve”

“Hijet besnike”

“Shëtitje në muzg,,

Është autor i dy monografive:

“Nga zezona në jehonë”

“Ah… kufiri”

Gjatë vitit 2010 Akademia e Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane e pranon anëtar nderi të saj.

DY ANËT E BOTËS

Prej Bllacës Prej Bllacës

Deri në Bllatë Deri në Bllatë

Toka Ligji

Loti Epshi

Vdekja Egërsia

Trimëria Dëbimi

Mikpritja Spektakli

Krenaria Çmenduria

Janë shqiptare Janë sllave

 

Dhe këtu

Në një gotë

Në këtë botë

Përzien

Këngët kreshnike shqiptare

Me rok-koncertet barbare

Dhe kjo botë do të ishte e kotë

Sikur vetëm sllavë të kishte në këtë botë.

 

 

 

 

EDHE ÇKA DUHET TË NA MARRIN

Na i morën

Trojet

Kishat

Fustanellat

Ritet

Kulturën

Historinë

Të gjitha na i gllabëruan

Me veten i mishëruan

 

(Sa shumë paskemi për të tjerët…!)

 

Kalorës

Shkencëtarë

Nobelistë

Humanitarë

Mbretër

Aristokraci

Trima legjendarë

Bujari

 

nga Rami Kamberi

Botës i dhuruam

Aspak s’u krenuam

 

(sa të pasur qenkemi ne të mjerët…!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s