Qerim ARIFI

qerim

             Qerim ARIFI

U lind në Preshevë-Kosovë Lindore, në vitin 1946. Shkollimin fillor e kreu në Preshevë, kurse shkollën normale dhe Fakultetin Filozofik, drejtimin e gjuhës angleze në Universitetin e Prishtinës.

Vdiq në Prishtinë në vitin 1990.

REKUIEM PËR KALANË

Vashat syharlisura shpesh vizatojnë

Në lojën e tyre të dashurisë të puthin me mall

Zemrat plotë butësi

Me mileniume qëndron ashtu si përbindësh

nga dheu

Edhe pse trupin pjesërisht të copëzuar

Deri në ditët e sotme u bëre ballë shumë stuhive

Tash në qetësi jetën e jeton në kujtime

Se çfarë ngjarje përjetove , atë vetëm ti e di

Lihnidë -vashat syharalisura shpesh të vizatojnë

Mua më solle me urnën ngjyrë tulipani

Po kjo ishte pa V-në, çka dhe ku qesh unë?

BALADË PËR NJË JETË

(Migjenit)

Plepi ndër stinë kotet plotë dhembje

Për barishtet e njoma e të venitura para kohës

Shelnjet e paluara në rezginatën e dhimbës trishtuese

Ende mbi kashtën e blozuar të kasolleve ndihen ca këmbanare

Ato janë të drejta

Vetëm ato bijnë në barkun e zbrazët e qiellit të unët

Andej ka dritat e ditës ikin me nxitim

Por ata zogj të mjerë që nuk janë mësuar të shohin

Nuk jetojnë, vdesin.

nga Rami Kamberi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s