Pjerin Ndreka

         Pjerin Ndreka  Pjerin Ndreka, lindur n’Shkodër më 31/03/1956. Ka mbaruar gjimnazin dhe më vonë shkollën e mesme bujqësore (natën) me të gjitha notat 10 por, as ky nivel nuk i kanë mjaftuar për të marrë të … Continue reading

Narracioni konservativ i ‘nudos sociale’ në stilin e Terziut

         Nga Raimonda Moisiu publikuar në Gazetën “Tirana Observer” http://www.tiranaobserver.al/2013/05/01/narracioni-konservativ-i-nudos-sociale-ne-stilin-e-terziut/ Narracioni konservativ i  “nudos  sociale” në stilin e  Terziut Esse – analizë rreth romanit “Grykës” të Fatmir Terziut “Shkrimtari është pikërisht njeriu që nuk i dorëzohet vetmisë”.(François … Continue reading

Lulzim Hajdari

       Lulzim Hajdari           Lulzim Hajdari  ka lindur  në fshatin Shtiqën të  Rrethit  të Kuksit më 05. 04. 1972.  Pas mbarimit të shkollës 8-vjeçare dhe asaj të mesme “Qazim Shehu” në vendlindje, studioi dhe … Continue reading

Tregime nga Lulzim Hajdari

                            Lulzim Hajdari   Tregime nga Lulzim Hajdari                                  (TREGIM)                                    Nata e parë e vetmisë    Natë..  Po…po natë.    Edhe pse hëna me dritën e saj … Continue reading