ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!

 

dino portret

                 Dinos S. Koubatis

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…

 

Φτάνει στο τέλος η μακρά διαδρομή του Πολιτιστικού Οκτώβρη 2013 στην Σαλαμίνα, τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο ο Διεθνή Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών» με την συμπαράσταση του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Την Τρίτη στις 8 το βράδυ και όπως πάντα στο Δημαρχείο Σαλαμίνας με ελεύθερη είσοδο, ο Βαγγέλης Χατζόβουλος και Κώστας Ακτύπης,  θα μας ταξιδέψουν με μουσική και τραγούδια στην Ανατολή και θα παίξουν για εμάς άγνωστα όργανα όπως σάζι, πολίτικο λαούτο, περσικό ταρ, ούτι, στάμνα, μπεντίρ, τουμπερλέκι και άλλα, όργανα της Ανατολίας, του Ιράν, της Τουρκίας, της Αρμενίας αλλά και της Κρήτης . Μία μοναδική βραδιά για τα χρονικά της Σαλαμίνας!

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, η πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου Μαρία Δημητρούκα, σε ένα ρεσιτάλ ηθοποιΐας με το «Θέατρο της Ειρήνης» και το συγκλονιστικό έργο της Μαργκερίτ Ντυράς «Χιροσίμα, αγάπη μου», έργο το οποίο έχει κερδίσει πάρα-πολλά διεθνή βραβεία, όπως καννών, Μόστρας, Χρυσών Σφαιρών, Ιονέσκο και άλλα. Σε μετάφραση και θεατρική διασκευή Ντίνου Κουμπάτη, σκηνοθεσία Μυρσίνης Σακκά, μουσική Γιάννη Σπανού και τραγούδι από τον Λάκη Χαλκιά.

Τέλος, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, κλείσιμο των εκδηλώσεων με ρεσιτάλ πιάνου και χορωδιακού τραγουδιού, από την διαπρεπή καθηγήτρια, συνθέτη και πιανίστρια Λίτσα Μάθεση.

d 1

Μαρία Δημητυρούκα

 

d 2

Κώστας Ακτύπης, Βαγγέλης Χατζόβουλος

 

d 3

Λίτσα Μάθεση και συνεργάτες.

One thought on “ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ

  1. ειναι περιεργο, αλλα καποια απο τα μουσικα αυτα οργανα της ευρυτερης Ανατολιας , χαμενα στους προσφυγικους συλλογους πλεον της Ελλαδας, τα βρηκα και τα ακουσα στην Αρμενια της γυναικας μου…..το πεσρικο ταρ, το τουρμπελεκι, το σαντουρι, το ουτι…το περιφημο παναρχαιο ουτι……ακομα και εναν τυπο της αρχαιας πανδουριδας που αναφερει ο Ομηρος και που ο Τζων Βεινογλου και μεντορας μου, μου ειχε δειξει στην συλλογη του απο τα Βουρλα της Ιωνιας (αρχαιες Κλαζομενες)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s