/ Poems by TERESINKA PEREIRA

Teresinka Pereiera Presidente IWA

 

Poems by  TERESINKA PEREIRA

Presidente of  IWA

MALAYSIA PLANE

Silent terrorism

took victims to the bottom of the sea.

We are astonished and hurting

with the families of passengers

and the crew of the fatal Boeing 370

which was supposed to fly from

Malaysia to Beijing.

May they have died sleeping and now

rest in the waters of the Indian Ocean.

However I keep thinking

of another terrorist plane sent

by the United States of America

which tragic anniversary will

be remembered August 6th and 9th;

and the atomic bomb launched

on Hiroshima and Nagasaki, 1945

killing instantly more than 140,000 people.

69 years after that act of terrorism

from one country against the people

of another country, innocent victims

are still dying from the effects

of the radiation.

We should not compare, but

I am still thinking

because it is impossible to forget.

Poezi nga   TERESINKA PEREIRA

Presidente    ” IWA”

Aeroplani  Malajzian
Terrorizëm i heshtur
mori viktimat në fund të detit.
Ne jemi çuditur dhe pezmatuar
me familjet e udhëtarëve
dhe ekuipazhi i aeroplanit fatal 370,
i cili ishte menduar të fluturonte
nga Malajzia për në Pekin…
Mundet, ata të kenë vdekur duke fjetur dhe tanimë
pushojnë në ujërat e Oqeanit Indian.
Megjithatë, unë vazhdoj të mendoj
për një tjetër aeroplan terrorist dërguar
nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës…!
Përvjetori tragjik, i cili
do të kujtohet në datat 6 dhe 9 gusht
dhe bomba atomike e lëshuar
në Hiroshimë dhe Nagasaki, në vitin 1945
duke vrarë menjëherë më shumë se sa 400.000 njerëz!
69 vite pas këtij akti terrorizmi,
nga një vend kundër popullit
të një vendi tjetër, viktima të pafajshme,
ende janë duke vdekur nga efektet e rrezatimit.
Ne nuk duhet të krahasojmë, por
unë jam ende duke menduar
sepse është e pamundur të harrosh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s