Gabriel García Márquez

  Gabriel García Márquez   Në atë periudhë dështoi shoqëria United Fruit, që deri në atë kohë kishte mbajtur ekonominë në rajon në një nivel mjaft të mirë nëpërmjet kultivimit të bananes. Si në çdo familje të asaj krahine edhe në … Continue reading

Sokol Demaku na solli ” Djali e Tigri” , nga Suedia / Nga Murat Gecaj

    Sokol Demaku na solli ” Djali e Tigri” , nga Suedia     (Autori, Lars Westmandhuron 1.000 kopje të librit të tij, për shkollat shqiptare) Nga:MURAT GECAJ publicist e studiues-Tiranë     Në shkollën 9-vjeçare “Demokracia”, Durrës, përshëndet drejtori, Avdyl Buçpapaj     1. Kishte kohë që, arsimtari, shkrimtari e … Continue reading

Prof. Dr. JUP KASTRATI, NJË NGA VIGANËT E ALBANOLOGJISË (Kujtesë, në 90-vjetorin e lindjes) / Nga: Isa Halilaj , studiues, “Mësues i merituar”

  Prof. Dr. JUP KASTRATI, NJË NGA VIGANËT E ALBANOLOGJISË   (Kujtesë, në 90-vjetorin e lindjes)       Nga: Isa Halilaj studiues, “Mësues i merituar”   1. Prof. Dr. Jup Kastrati, një nga viganët e albanalogjisë, u nda nga jeta në shtator 2003, në moshën 79-vjeçare. Shkodra dhe gjithë shqiptarët, që … Continue reading