Kryeministri Rama i shmanget marrjes zyrtare të peticionit (Prime Minister of Albania did not agree to receive the petition although the delegation had constructive meetings with … ) Nga Gëzim Alpion

Kryeministri Rama i shmanget marrjes zyrtare të peticionit

Nga Gëzim Alpion

Të nderuar Miq dhe Kolegë,

Iniciatorët e peticionit ishin në Shqipëri nga data 4-11 maj në kuadrin e aktiviteteve lobuese në Peshkopi, Tiranë dhe Vlorë. Qëllimi kryesor i vizitës ishte dorëzimi formal i peticionit Kryeministrit z. Edi Rama.

Në Peshkopi më 5 Maj ata organizuan një takim me qytetarë në të cilin morën pjesë edhe Kryetari i Bashkisë Peshkopi z. Ilir Krosi, dhe Kryetari i Komunës së Dibrës së Madhe, z. Ruzhdi Lata. Delegacioni u prit edhe nga Prefekti i Qarkut të Dibrës z. Melaim Damzi.

Në Tiranë delegacioni zhvilloi bisedime konstruktive me Presidentin e Republikës z. Bujar Nishani, Kryetarin e Kuvendit z. Ilir Meta, dhe Ministrin e Transportit dhe Infrastrukturës z. Edmond Haxhinasto.

Në Tiranë delegacioni organizoi edhe Tryezën e Rrumbullakët për Dibrën në të cilën, përveç deputetëve të Dibrës dhe deputetëve me origjinë dibrane, morrën pjesë edhe përfaqësues të shoqatave dibrane në Tiranë, intelektualë dhe diplomatë të shquar dibranë dhe përfaqësues të mediave.
Ajo që spikati në takimet me drejtues të pushtetit lokal të Peshkopisë dhe Dibrës së Madhe dhe deputetët e Dibrës është se përsa i përket Rrugës së Arbërit, të dyja Dibrat dhe të gjitha partitë politike përbëjnë një front të bashkuar. Leitmotivi i bisedimeve ishte se Dibra është injoruar që nga fillimi i shtetit shqiptar dhe veçanërisht në 24 vitet e fundit.

Për fat të keq, me gjithë përpjekjet e tyre të vazhdueshme që nga shtatori 2013, Kryeministri Rama nuk ra dakord të pres delegacionin që të merte në dorëzim peticionin. Për këtë qëndrim të z. Rama, përgjegjësi ka edhe Ministri i Financave, deputeti i Dibrës z. Shkëlqim Cani, i cili megjithëse e nënshkroi peticionin para zgjedhjeve, para vizitës së delegacionit në Tiranë është shprehur me shkrim se nuk e shikon të arsyeshme dorëzimin formal të peticionit.

Për hir të premtimit të bërë më 18 Mars 2013, intelektualët dibranë janë te gatshëm të kthehen në Tiranë në çdo kohë që të ftohen nga z. Rama.

Qëndrimi i z. Rama i ka vënë në pozitë të vështirë organizatorët e peticionit për shumë arsyje, veçanërisht pasi u duhet të përballen me mediat e huaja që janë të interesuara të mësojnë se si u pritën nga Tirana zyrtare.

Iniciatorët e peticionit nuk do të pushojnë së ushtruari presion me mjete demokratike mbi qeverinë deri sa të përfundojë plotësisht Rruga e Arbërit. Po kështu, po qe se heshtja nga Zyra e Kryeministrit në lidhje me kërkesën për të bërë një dorëzim formal do të vazhdojë në mënyre të pa justifikueshme, ata do të gjejnë një formë për t’ja dorëzuar peticionin z. Rama në një kohë që ata do ta konsiderojnë të arsyeshme.

Siç duket, 6500 nënshkrime online dhe në formularë nuk i duken shumë z. Rama. Prandaj, që ta ngremë zërin e Dibrës edhe më me force, do t’ju lutemi të inkurajoni sa më shumë njerëz të nënshkruajnë online ose në formularë. Nuk thonë kot, Zoti është me shumicën.

LISTË E PËRZGJEDHUR E INTERVISTAVE NË TIRANË: 

1. ORANEWSTV: Tonight Ilva Tare, 7 May 2014, https://www.youtube.com/watch?v=bhZ4hWH6zuQ

2. Mëngjes Express, ORA NEWS TV, with Eva Idrizllari; Emisioni i dates: 7 May 2014; 11:32:35 – 1:56:50:
http://www.oranews.tv/puntate/mengjes-express-7-maj-2014/

3. Rruga e Arbrit, Alpion apel Kryeministrit: Na prit të të dorëzojmë peticionin
http://www.oranews.tv/vendi/rruga-e-arbrit-alpion-apel-kryeministrit-na-prit-te-te-dorezojme-peticionin/

4. Alpion: “Rruga e Arberit, na sjell me prane ne kete Ballkan te trazuar”:
http://www.infoalbania.org/lajme/vendi/42731-alpion-rruga-e-arberit-na-sjell-me-prane-ne-kete-ballkan-te-trazuar

 

This message was sent by Gëzim Alpion using the Change.org system. You received this email because you signed a petition started by Gëzim Alpion on Change.org: “Complete the construction of the Arbëri Road – Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit.” Change.org does not endorse contents of this message.

View the petition

Unsubscribe from updates about this petition

Prime Minister of Albania did not agree to receive the petition although the delegation had constructive meetings with …

Dear Friends and Colleagues,

The Albanian intellectuals, who over a year ago started the Arbëri Road online petition, visited Albania from 4-11 May 2014.

During their stay in Tirana they had constructive meetings with the President of Albania Mr Bujar Nishani, the Speaker of Albanian Parliament Mr Ilir Meta, the Minister of Transport and Infrastructure, and a number of MPs from the three major political parties. They also had a number of TV, radio and newspaper interviews.

Unfortunately, the Prime Minister of Albania Mr Edi Rama did not agree to receive the delegation which means that they were unable to hand in the petition. This is an unfortunate and ill-advised decision.

While we would be happy to return to Tirana at any time to hand in the petition, we are determined to maintain our pressure on the Albanian government through democratic means so that the Arbëri Road is completed during the mandate of the current coalition government as promised in Mr Rama’s election programme.

We would like to assure you that, as promised on 18 March 2013, the petition which so far has been signed online and on paper by over 6500 people, will be submitted to the Albanian Government in due course and will always remain non-political.

 

 

 

A SELECT LIST OF MEDIA INTERVIEWS:

1. ORANEWSTV: Tonight Ilva Tare, 7 May 2014, https://www.youtube.com/watch?v=bhZ4hWH6zuQ

2. Mëngjes Express, ORA NEWS TV, with Eva Idrizllari; Emisioni i dates: 7 May 2014; 11:32:35 – 1:56:50:
http://www.oranews.tv/puntate/mengjes-express-7-maj-2014/

3. Rruga e Arbrit, Alpion apel Kryeministrit: Na prit të të dorëzojmë peticionin:
http://www.oranews.tv/vendi/rruga-e-arbrit-alpion-apel-kryeministrit-na-prit-te-te-dorezojme-peticionin/

4. Alpion: “Rruga e Arberit, na sjell me prane ne kete Ballkan te trazuar”:
http://www.infoalbania.org/lajme/vendi/42731-alpion-rruga-e-arberit-na-sjell-me-prane-ne-kete-ballkan-te-trazuar

This message was sent by Gëzim Alpion using the Change.org system. You received this email because you signed a petition started by Gëzim Alpion on Change.org: “Complete the construction of the Arbëri Road – Ndërtoni sa më shpejt dhe me standarde Rrugën e Arbërit.” Change.org does not endorse contents of this message.

View the petition

Unsubscribe from updates about this petition

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s