Pasuri gjuhesore ne Novosej (Materiali është konsultuar me Profesor, Naim(Ismen)Basha, Magjistër i Gjuhës Shqipe) / Nga Azem Parllaku

    Pasuri gjuhesore ne Novosej (Materiali është konsultuar me Profesor, Naim(Ismen)Basha, Magjistër i Gjuhës Shqipe)           Nga Azem Parllaku     E folmja e komunitetit të Novosejt në raport me fshatrat tjerë shqipëfolës përreth, përfaqëson … Continue reading

Poeti “rebel” që trazon ideologji regjimesh politike ( Zëri unikal poetik në poezinë “I them trishtimit”, të Agim Matos ) / Nga Zejnepe Alili – REXHEPI

  Poeti “rebel” që trazon ideologji regjimesh politike (Zëri unikal poetik në poezinë “I them trishtimit”,  të Agim Matos )           Nga Zejnepe Alili – REXHEPI     Në vargjet e poezisë “I them trishtimit”, përmes një … Continue reading

Forca frymëzuese midis ëndrrës, fatit dhe dashurisë “Andra e lumturueme” dhe ( “Forca e fatit dhe dashurisë” Ragip Dragusha ) / Nga Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI

    Forca frymëzuese midis ëndrrës, fatit dhe dashurisë    ( “Andra e lumturueme” dhe “Forca e fatit dhe dashurisë”  Ragip Dragusha )         Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI   Fillimisht, poetin shkodran Ragip Dragusha, e njohim … Continue reading