Një fundjavë nën magjinë e librit për fëmijë “Kopshti i shpirtit”, të poetit Nebih bunjaku ( Pleksje ëndrrash në imagjinatën fëmijërore “Kopshti i shpirtit” – Nebih Bunjaku ) / nga Zejnepe Alili – REXHEPI

  Një fundjavë nën magjinë e librit për fëmijë “Kopshti i shpirtit”, të poetit  Nebih bunjaku   Pleksje ëndrrash në imagjinatën fëmijërore “Kopshti i shpirtit” – Nebih Bunjaku           nga Zejnepe Alili – REXHEPI     … Continue reading

Instituti i Librit dhe i Promocionit

Njoftim

Instituti i Librit dhe i Promocionit 

në bashkëpunim me
 
Hotel “Magra Austria”, Bogë-Rugovë, Kosovë
 
organizuan në datat 23-27 shtator 2014 koloninë e piktorëve “Bogë-Rugova në telajo” .
Kjo është kolonia e tetë e organizuar deri më tani. Falë këtyre kolonive janë realizuar mbi  750 tablo nga viset më të bukura shqiptare, si: Orikumi dhe rrethinat, Himara dhe rrethinat, Lumi i Vlorës, Vlora dhe rrethinat, Zvërneci dhe rrethinat, qyteti i Ulqinit, Gjirokastra dhe Bogë-Rugova. Është realizuar gjithashtu një ekspozitë në Galerinë e Arteve të qytetit të Vlorës në datat 9-25 gusht 2014.
Në këtë koloni morën pjesë mbi 35 piktorë, emrat e të cilëve po ua bëjmë të njohur në listën e mëposhtme.
Sot pasdite në mjediset e hotel “Magra Austria” do të realizohet ekspozita e punimeve të tyre.
Ne ceremoninë e çeljes na nderojnë me pjesëmarrjen e tyre edhe:
Presidenti Rexhep Meidani
Presidenti Alfred Moisiu
Akademiku Rexhep Qosja
Deputët Mimoza Hafizi dhe Fatmir Toçi
si dhe Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë z. Qemal Minxhozi

Irena Toçi
Drejtore ekzekutive
 

Instituti i Librit dhe i Promocionit

Rruga “M. Gjollesha”
K.P.1420
Tirane – Albania
Tel. ++355 422 40 116; 422 58 893
Lista emërore e piktorëve

Adriana Sedaj

Abdi Bajrami

Agnesa Muharremi

Agron Mulliqi

Aleksander Filipi

Ardian Çene

Arsim Kajtazi

Azem Kucana

Bajram Mato

Caush Vathi

Emjona Stasi

Gjergj Simoni

Helidon Haliti

Ilir Cakalli

Jordan Finidiku

Klajdi Arapi

Kujtim Buza

Leon Cika

Mimoza Rraci

Nikolin Ivanaj

Pashk Pervathi

Pjeter Marku

Qamil Prizreni

Ridvan Aliti

Rikarda Nova

Sejdi Kapllani

Uran Limani

Vangjel Gjikondi

Vangjo Vasili

Viktor Bejkosala

Vladimir Llakaj

Zhaneta Kadillari

Zymer Mulliqi