SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT NË UDHËN E RIMËKËMBJES / Libri më i ri i autorit Elez Biberaj, i publikuar nga Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare, me seli ne Tiranë

10805726_799687596756523_536500715374451773_n

 

Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare, me seli ne Tiranë, sapo ka botuar librin e ri, SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT NË UDHËN E RIMËKËMBJES – një koleksion përkthimesh shqip të punimeve që kam botuar në anglisht gjatë viteve 1982-2013.

 

 

Elez Biberaj

 

      Elez  Biberaj

 

Autori Elez Biberaj falenderon  përzemërsisht Drejtorin e Institutit Dr. Albert Rakipi, Nën/ drejtorin dhe perkthyesin Dr. Jorgji Qirjako, dhe dizajnin grafik z. Bujar Karoshi.

 

 

TRYEZA E LËNDËS

 

Parathënia nga Prof. Nikolla Pano
Kosova: beteja për njohje (1982)
Marrëdhëniet shqiptaro-jugosllave dhe çështja e Kosovës (1983)
Konflikti në Kosovë (1984)
Shqipëria pas Hoxhës: dilemat e ndryshimit (1985)
Shqipëria midis Lindjes dhe Perëndimit (1986)
Shqipëria në udhëkryq (1991)
Kosova: fuçi baruti e Ballkanit (1993)
Shqipëria dhe shqiptarët në periudhën paskomuniste (1994)
Demokratizimi i Shqipërisë: suksese, probleme dhe perspektiva (1996)
Çështja kombëtare shqiptare: rruga e vështirë drejt autonomisë, shkëputjes dhe pavarësisë (2000)
Kosova: rasti për një zgjidhje jetë gjatë e të qëndrueshme (2006)
Kosova: lindja e një shteti të ri (2007)
Shqipëria: sfidat e tranzicionit (2010)
Marrëdhëniet SHBA-Shqipëri (1990-1992): mbështetja e Amerikës për demokratizimin e Shqipërisë (2011)
Zgjedhjet parlamentare në Shqipëri, 2013: perspektivat politike dhe sfidat demokratike (2013)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s