Presionet ndaj fjalës së lirë. Banda pro qeverisë kërcënon me jetë gazetarin / Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë

 

arben_vata (1)

 

Presionet ndaj fjalës së lirë. Banda pro qeverisë kërcënon me jetë gazetarin 

 

Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë

http://www.index.al/index.php/lajme-sot/aktualitet/24755-presionet-ndaj-fjales-se-lire-banda-pro-qeverise-kercenon-me-jete-gazetarin?fb_action_ids=10204205348687535&fb_action_types=og.comments

 

 

 

Unioni i Gazetareve Shqiptare eshte i shqetesuar nga kercenimet e perseritura me kanosje ndaj gazetarit Arben Vata. Sipas vete deklarimeve te gazetarit Vata prane zyres sone, por edhe denoncimeve te tij te njepasnjeshme ne polici dhe prokurori, presionet psikologjike dhe kanosjet me jete ndaj tij dhe familjes, vijne per shkak te qendrimeve qe ai mban publikisht ne komentet e tij kryesisht ne gazeten Mapo, por edhe ne disa agjensi lajmesh on line si dhe ne adresen e vet ne rrjetin social Facebook. Nepermjet ketyre komenteve, zoti Vata ka artikuluar ne vijimesi kritika te forta per qeverisjen e vendit, etj.

 
Sipas edhe denoncimeve te bera ne polici dhe prokurori nga gazetari Arben Vata, shantazhet me jete ndaj tij dhe familjes se tij jane bere nepermjet telefonit si dhe duke e kercenuar drejtperdrejt ne rruge. Pasiguria per jeten dhe kercenimet per shkak te detyres ndaj gazetarit Arben Vata jane kryer nga persona ende te paidentifikuar nga policia dhe organet e drejtesise ndersa kercenimet e kane shoqeruar gjate aktivitetit dhe jetes se tij private, jo vetem ne Tirane po edhe ne Vlore, Sarande dhe qytete te tjera te vendit.

Sipas gazetarit kercenimet vijne vetem per shkak te punes qe ai kryen, pasi kete e tregojne edhe mesazhet kanosese per jeten qe ai ka marre sistematikisht keto kohe ne telefonin dhe adresen e tij ne facebook.
Ne keto kushte, Unioni I Gazetareve Shqiptare kerkon identifikimin e menjerhershem te autoreve te ketyre kercenimeve, qe per organizaten tone perbejne rrezik per sigurine dhe jeten e gazetarit te familjes se tij. Organizata jone shpreh mbeshtetjen, inkurajimin si dhe solidaritetin e plote me kogelun Arben Vata, duke e vleresuar ate per punen dhe kurajon e tij profesionale ne keto 20 vite.
Rasti I kercenimeve me jete ndaj gazetarit, pason ato te kercenimeve e presioneve ndaj gazetareve te tjere qe kryejne misionin e tyre fisnik. Gjate muajve te fundit, Unioni I Gazetareve Shqiptare ka shprehur shqetesimet lidhur me dhunen, presionet psikologjike e kercenimeve nga punonjes te administrates dhe persona te ndryshem ndaj gazetarve Gerti Xhaja, Gentian Bellaj, Armand Bajrami,

Unioni i Gazetareve Shqiptare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s