Eva Kacanja

 

eva

       Eva Kacanja

 

Eva Esat Kacanja ka lindur me 07.10.1971 në qytetin e Krujës.Pasioni për artin e shkruar ka filluar qysh në moshë të herët, aq sa publikimet e para filloi t’i botojë në organet e shtypit të kohës qysh në moshën 15 – vjeçare.

Në vitin 1990 fitoi Çmimin e parë në Olimpiadën e Parë Kombëtare për Letërsinë.

Pas përfundimit të Shkollës së Mesme, ka ndjekur studimet e larta në Fakultetin Filologjik, Dega  Gjuhë –Letërsi, pranë Universitetit të Tiranës ( 1990-1994), si dhe Fakultetin e Drejtësisë pranë Universitetit ‘‘Aleksandër Mojsiu’’, Durrës (2010-2014). Aktualisht ndjek Master Shkencor “E Drejta Private”

 

 

Eva Kacanja was born on October 7th, 1971 in the city of Kruja, Albania. Her poetries are introduced in several magazines and anthologies and have caught the attention of literary critics. She has published the following volumes of poetry: “The statue of the soul”, 1995 “At the bottom of your heart”, 2004 “Scent of soil”, 2011 Eva’s fourth volume of poetry is in the process of publishing. She lives in Durres, Albania with her husband and two children.

 

 

 

11083854_969836659707817_414884892405324267_n

Vepra  të botuara:

 

 “Statuja e shpirtit”, viti 1995

“The statue of the soul”, 1995

 

 

 “Në fund të zemrës tënde“, viti  2004

“At the bottom of your heart”, 2004

 

“Aromë dheu”, viti 2011

 “Scent of soil”, 2011

 

 

Poezitë e kësaj autorje kanë tërhequr vëmendjen e kritikës dhe kanë marrur vlerësime të ndryshme. Është fituese e disa çmimeve letrare. Autorja Eva Kacanja është anëtare e Kryesisë së Klubit të Shkrimtarëve dhe Artistëve Durrës .

Poezitë  e saj janë bëre pjesë e disa antologjive poetike, ndër to edhe në Antologjinë Poetike për  nënën në librin “Karvan dashurie”, botuar nga Ilirjana Sulkuqi në Amerikë, si dhe “Fluturim Pulëbardhash” –  Durrës,  etj

Prezantimin e artit të saj poetik, por dhe idetë për zhvillimet e poezisë së sotme bashkohore e ka  bërë nëpërmjet medies së shkruar dhe asaj tekevizive.

Aktualisht ka në  proçes përgatitjeje për botim Vëllimin e katërt  me poezi.

Jeton në Durrës që  nga viti 2000. Është e martuar dhe nënë e dy fëmijëve. Aktualisht punon si Nën/ Drejtoreshë në Shkollën Profesionale Kombëtare “Beqir Çela”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s