Jahe Fida

 

Jahe Fida

    Jahe Fida

 

Jahe Fida Lindi më 20 Shkurt të vitit 1955,  në Grevë,  Peshkopi. Në vitin 1974 pëfundoi Shkollën e Mesme të Përgjithshme Peshkopi. Më pas largohet nga vendlindja për të ndjekur studimet Universitare, të cilat i mbaroi në Tiranë, në vitin 1978.

 

Ka botuar një sërë librash në fusha të ndryshme si:

 

 

1-Ekonomia e Tregut dhe Sindikata

2-Shteti, Punëdhënësi dhe Punëmarrësi

3-Njohuri mbi Rregullatorin Bazë të  Punës – KONTRATA

4-KSSH – Organizatë Demokratike

5-Politikat fiskale të Shtetit Shqiptar në Trazicion ( redaktim shkencor)

6-Kumtesa dhe Referenca Shkencore – 4

7-Artikuj të ndryshëm Peridikë e Shkencorë, mbi 40 të tillë

 

Përpos punës shkencore autori Fida, nuk u shkëput asnjëherë nga pasioni i tij i fëmijërisë për artin letrar dhe të shkruar.

 

Veprat Letrare:

 

Një ëndërr e tjerrë në vite ( poezi) 

 

 

11020346_10203427168874031_916694815_n

Vargjet pikojnë mall ( poezi, 2015 )

 

Gjithashtu ka botuar në mënyrë periodike artikuj dhe satira në organe të ndryshme të  shtypit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s