PËRMBAJTJA E LIBRIT TË RI, “PËR JU, KRIJUESE” / Nga : Prof. Murat Gecaj

PËRMBAJTJA E LIBRIT TË  RI, “PËR JU, KRIJUESE”

   

 

Nga : Prof. Murat Gecaj

 

Libri “Për ju, krijuese”, me autor prof. Murat Gecaj-publicist e studiues,  është botuar në Tiranë (prill-2015) dhe venë në qarkullim nga Shtëpia Botuese “Edlora”. Ai flet për  mbi 90 krijuese: poete e shkrimtare, artiste e veprimtare të njohura, nga Shqipëria e Kosova dhe trojet tjera amtare e nga Diaspora Shqiptare.

Redaktore e këtij botimi është publicistja dhe studiuesja Vjollca Spaho (Tiranë);  fjalën paraqitëse e ka bërë autori i librit; “Hyrjen” e ka shkruar Lumturi Vladi (Tiranë); recensionet janë nga: Zyrafete Kryeziu-Manaj (Suedi) dhe Enkelejda Kondi-Massebouf (Francë); korrektura teknike, nga Katerina Gecaj-Kola(Tiranë). Punimet grafike janë kryer nga Edlira Kame-Kallupi (Tiranë) dhe ballina e parë është piktorë, nga Nazmi Hoxha(Amerikë).

Kanë ndihmuar për botimin e këtij libri: Liljana Kristuli dhe Lumturi Vladi, Edlira Kame, Reshida Çoba, Tauta Halilaj e Sadete Pllana.

 

ak 2

Ballinat e librit, “Për ju, krijuese”(Tiranë, 2015)

 

                                          x   x   x

 

Pjesa e parë, me titullin “Poete e shkrimtare të talentuara”, flet për këto krijuese:

 

Liljana Kristuli (Itali); Adi-Adivije Hoxha (Durrës); Afrore Shaipi (Preshevë); Albana Fani e Flutur Mustafa (Ulqin); Albana Mëlyshi (Nju Jork); Albulena G.Pllana (Prishtinë); Alketa Dervishaj (Tiranë); Alma Begaj (Durrës); Angjelina Krasniqi-Bardhaj (Gjermani); Anila Dahriu (Itali); Belantina Venari (Elbasan); Blertë A.Prebreza (Fushë-Kosovë); Denisa Cingare (Shkodër); Dëshira Haxhi (Greqi); Ditmbara Vatnikaj (Tiranë); Drita Nikoliqi-Binaj (Novi Sad-Vojvodinë); Eli Kanina (Devoll-Tiranë); Enkelejda Kondi (Francë); Enkelejda K.Tahiri (Bruksel); Ermira R.Jusufi (Vushtri-Kosovë); Evanthi Ciko (Tiranë); Farida Ramadani (Shkodër); Flora Dervishi (Durrës); Ganimete Thaçi-Hasjanja (Has-Tiranë); Ilirjana Sulkuqi (Nju Jork); Kozeta Zavalani (Tiranë); Kozeta Zylo (Nju Jork); Krisanthi Stillo-Titka (Përmet-Tiranë): Ledia Riza Lahi (Tiranë); Lida Lazaj-Xhomo (Elbasan-Tiranë); Lule Shameti-Dhromi (Tepelenë); Lumturi Ymeri-Barsava (Tiranë); Lumturi Vladi (Tiranë); Majlinda Nana Rama (Fier); Makfire Canolli (Nju Jork); Merita Gjoni-Gjoka (Tiranë); Mimoza Agalliu (Tiranë); Mimoza Erebara (Durrës); Mina Çaushi (Greqi); Nafie Salihaj (Zogaj-Tiranë);  Puntoria Zibo (Strugë-Shkup); Qamile Aliu (Lipjan-Kosovë); Rajmonda Maleçka (Dibër-Tiranë); Rajmonda Moisiu (Nju Jork); Reshida Çoba (Los Angeles-Kaliforni); Rozi Theohari (Boston); Sadije Aliti (Tetovë); Seli Murati (Toronto-Kanada); Shadije Hotnjani (Gjermani); Shefqete Gosalci (Prishtinë); Shpresa Vreto (Tiranë); Urti Osmani (Tiranë); Valbona Hykaj (Tropojë-Tiranë); Venka Capa (Tiranë); Vera Istrefaj (Kukës); Vera Pelaj (Prishtinë); Vilhelme Haxhiraj-Vranari (Vlorë); Vitore Stefa-Leka (Trieste-Itali); Vjollca Pasku (Fier); Vjollca Spaho (Tiranë); Vojsava Nelo (Delvinë-Tiranë); Zyba Hysa (Vlorë) dhe Zyrafete Kryeziu-Manaj (Suedi).

 

Pjesa e dytë e këtij libri flet për këto artiste dhe veprimtare të njohura:

 

Vaçe Zala (Lushnjë-Tiranë); Nexhmije Pagarusha (Prishtinë); Tinka Kurti (Tiranë); Fatime Sokoli (Tropojë); Besa Imami (Tiranë); Xhevahire Gashi (Tropojë);  Lule Bajraktari (Suedi); Diana Bakalli-Shima (Francë); Fatbardha Gega (Tiranë); Persa Grabova (Shkodër); Pandora Dedja (Tiranë); Safete Juka (Nju Jork); Tauta Halilaj (Kukës-Londër); Qibrije Hoxha (Suedi); Dila Gecaj (Nju Jork); Sadete Q.Pllana (Prishtinë); Entela Binjaku (Tiranë); Anila Novruzaj (Itali); Sara Titka (Tiranë); Lorena Sulejmani (Itali); Ganimete Zogaj (Prishtinë); Dava Marku (Tiranë); Marie Nikolli-Brozi (Rrëshen-Mirditë); Pavlina Terezi (Korçë); Edlira Kame (Tiranë) dhe Jolanda Lila (Tranë).

 

     x    x    x

 

Siç është njoftuar dhe më parë, këto autore dhe lexues tjerë të interesuar, librin “Për ju, krijuese” (Tiranë, 2015) mund ta gjejnë, sipas kësaj adrese:

Kioska-librari,”Art-Sport-Kulturë”, në krahun e djathtë të portës hyrëse, për në Bibliotekën Kombëtare.

 

Kontaktet janë: 068.253.5330 (celulari); 00355.42.222.645 (tel.fix.)

 

Tiranë, 12 maj 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s