PYLLI ME NATË / Poezi nga Ndoc Selimi

10414466_820979604627401_2297856996823024222_n

 

Poezi nga Ndoc Selimi

 

 

PYLLI ME NATË 

 

Kjo orë fatkeqe e vonë
m’i mshehu shtigjet e natës.
Shpirtnat e lodhun janë strukë n’terr
te zgavra e drunit lisit
e m’presin me ndertue
anijen me legjendë t’ Noes.
Dy grushta me hanë
po i là te dheu i vorrit fundit
për driten e fikun të meteoreve t’ qiellit.
dhe dy gisht me poezi
t’harrume te kshtjella e shembun
rrecitoja sonte atyne
që pranverat e luleve ndër humnera i hodhën
e mbi vjeshtat e t’parëve thikat i ngulen.
N’kët’ pyll me natë
flenë pema e rrxume murlanit
me çerdhen e shprishun mbi degë.
Ne eksodi biblik i shekullit
lame andrrat e trazume te toka e t’parëve
dhe morem mundimet e një rruge t’heshtun
pa u kujtue për cakun e dites kthimit,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s