Audiencë me shkrimtarin Gjeke Marinaj – NJOFTIM I SHOQATES SE SHKRIMTAREVE SHQIPTARO-AMERIKANE. / Kryesia e Shoqates se Shkrimtareve Shqiptaro-Amerikane

  Audiencë me shkrimtarin Gjeke Marinaj   NJOFTIM I SHOQATES SE SHKRIMTAREVE SHQIPTARO-AMERIKANE.   Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë organizon Audiencë me Shkrimtarin Gjeke Marinaj. Do te flasin figura te njohura te letrave shqipe ne Diaspore, studiuese dhe kritike te krijimtarise … Continue reading

Muaji i Naim Frashërit ( Katër arsye pse poezia “Përpara Krishtitë” është një poezi nga më të realizuarat në gjithë historinë e poezisë shqipe ) / Nga Erget Cenolli

  Muaji i Naim Frashërit   Katër arsye pse poezia “Përpara Krishtitë” është një poezi nga më të realizuarat në gjithë historinë e poezisë shqipe.   Nga  Erget Cenolli     1.Forma e vargjut dhe e stofave. Kombinimi i 10 … Continue reading

KRIJIME (PËR)JETËSIMI E (PËR)KUSHTIMI… (Ajet Shala “Antologji për çlirimtarët Ilaz Kodra dhe Antigona Fazliu”, Prishtinë, 2014) / Nga Bilall Maliqi

KRIJIME (PËR)JETËSIMI E (PËR)KUSHTIMI…   (Ajet Shala “Antologji për çlirimtarët Ilaz Kodra dhe Antigona Fazliu”, Prishtinë, 2014)     Nga Bilall Maliqi   1.   Për të shkruar një Antologji poetike është një punë e mundimshme e autorit të saj … Continue reading