Poems by Eftichia Kapardeli

Poems by Eftichia Kapardeli         ΕΡΩΤΑΣ   Χύθηκε το άρωμα η μέλισσα της ηδονής ,σπαρταρά στων κρίνων την σπορά *** Γερμένος στην αγκαλιά σου στον σπαραχτικό ύμνο των φιλιών σου αποκοιμιέμαι γλυκά *** Ω! θεά της ομορφιάς … Continue reading

Leonora Lokaj

          Leonora Lokaj   Leonora Lokaj ka lindur më 08.01.1985, në Deçan, Kosovë. Qysh në fëmijëri i është zgjuar pasioni për letërsinë, duke shkruar dhe vargjet e para poetike. Poezitë dhe krijimet e saj të hershme … Continue reading

“Progresi dhe Sfidat në Ballkanin Perëndimor” – “Progress and Challenges in the Western Balkans” / Deklaratë e të Nderuarit Joseph J. DioGuardi

  Deklaratë e të Nderuarit Joseph J. DioGuardi President, Liga Qytetare Shqiptaro – Amerikane (LQSHA)   Komiteti për Punë të Jashtme i Dhomës së Përfaqësuesve Nënkomiteti për Evropë, Euroazi, dhe Kërcënimet në Rritje   “Progresi dhe Sfidat në Ballkanin Perëndimor” … Continue reading