Afërdita Salihu

Aferdita Salihu

Afërdita Salihu

 

Afërdita Salihu ka luindur më  25 .01.1966 në  Preshevë.
Shkollën fillore dhe atë të mesme i mbaroi në Preshevë. Ndoqi mësimet univesitare në Fakultetin e Bujqësisë në Prishtinë. Një periudhë kohore punoi në ndërmarrjen prodhuese “Metal”në Preshevë (sektori i financave). Me shkrime ka filluar të merret qysh në bankat e shkollës fillore , shkrime të cilat  botoheshin në “Gazetën e murit”. Është anëtare e shoqatës së Shkrimtarëve “Feniks” në Preshevë. Ajo artin e fjalës së shkruar e çmon si kod që përherë përpunohet dhe rindërtohet, duke gërmuar në sferat e ndryshme të fjalës. Falë aftësisë dhe shkathtësisë në përdorimin e penës, ka arritur nivele të larta në poezi.
Duhet vlerësuar tek kjo autore  eleganca e fjalëve, stili i veçantë dhe komunikimi lirshëm me lexuesit. Jo, rastësisht , ka hyrë në Antologjinë e Poezisë së Pastër Shqipe.
NË GJURMËT NAIMIANE ( Antologji poetike-Përmet), ANTOLOGJI PËR ÇLIRIMTARËT (Ajet Shala), PSHERËTIMË PËR TOKËN II ( Hysen Këqiku), ANTOLOGJIA E POEZISË MODERNE SHQIPE ( Adem Zaplluzha),  ANTOLOGJI PËR QERIM ARIFIN  ( Luan Maloku), etj .

Aktulisht  autorja jeton në Preshevë.

 

Veprat e autores :

 

 

11336046_10204037299363274_1536077175_n

 Ëndërr e fjetur 

 

 

11304492_10204037299203270_1510023616_n

Bardhësi janari 

 

 

11041809_10203538315568991_8841929412799285278_n

Dallandyshet e Preshevës

 

 

11328954_10204037269962539_1573610439_n

Nga po fryjnë erërat. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s