Shtëpia Botuese “ADA” publikon romanin “ Vallja e të vdekurve ” të autorit Spiro Vasil Mëhilli.

12004944_10206306725059711_2865580168936028787_n

 

Shtëpia Botuese “ADA” publikon romanin “ Vallja e të vdekurve ” të autorit  Spiro Vasil Mëhilli.

 

Titulli: Vallja e të vdekurve
Autori: Spiro Vasil Mëhilli
Redaktor letrar: Izet Çulli
Realizimi grafik: Grafika ADA
ISBN:978-9928-204-04-2

© Të gjitha të drejtat janë të autorit

 

 

Roland-Lushi

Roland Lushi

 

Shtëpia Botuese “ADA”
Rr. “Nasi Pavllo” Nr.20
Tiranë, shtator 2015

Romanin “Vallja e të vdekurve” ia kushtoj shokut tim Gani Qeraxhiut. E kam njohur në 4 korrik të vitit 1959, ditën që u grumbulluam në Pashaliman dhe pas fjalës “rrugë të mbarë” të kundëradmiral Teme Sejkos, me anijen “Irgis” udhëtuam nga Vlora në Odesë e më tej me tren në Leningrad. Ishim kontigjenti i kursantëve që do të studionim në Institutin e radioelektronikës me emrin e Aleksandër Stepanoviç Popovit, në Petrodvorjec (Petërgof), 29 km në veri të Leningradit (tani Sank Petërburg). Në vitin 1961 u prishën marrëdhëniet dhe ne u kthyem në atdhe. Shumë syresh braktisën studimet; disa ndryshuan profilet, ku futem dhe unë, autor i librit; kurse pjesa tjetër vazhdoi fakultetin e inxhinierisë. Me Ganiun na ndau jeta për t’u takuar vite më vonë.

 

Spiro V. Mëhilli

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “ Duke kujtuar artisten Marie Logoreci” të përgatitur për shtyp nga Pjerin Logoreci .

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “ Duke kujtuar artisten Marie Logoreci” të përgatitur për shtyp nga Pjerin Logoreci .   Titulli: Duke kujtuar artisten Marie Logoreci http://www.marielogoreci.com Përgatitur për shtyp nga: Pjerin Logoreci © 2015 Tiranë, Pjerin Logoreci Tirazhi: … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Historia e kinematografisë shqiptare” të autorit Abaz T. Hoxha.

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Historia e kinematografisë shqiptare” të autorit Abaz T. Hoxha. Titulli i librit: Historia e kinematografisë shqiptare Autori: Abaz T. Hoxha Botim i parë, 2015 Tirazhi: 200 kopje ISBN:978-9928-204-03-5 © Të gjitha të drejtat janë të … Continue reading

Edi Rama: Çfarë po bën, çbën apo bën sikur bën për Rrugën e Arbërit?! / Nga Dr Gëzim Alpion

Edi Rama: Çfarë po bën, çbën apo bën sikur bën për Rrugën e Arbërit?!       Nga Dr Gëzim Alpion https://www.change.org/p/complete-the-construction-of-the-arb%C3%ABri-road-nd%C3%ABrtoni-sa-m%C3%AB-shpejt-dhe-me-standarde-rrug%C3%ABn-e-arb%C3%ABrit/u/13457120?tk=C2rIB76GfYQtyzIN_xbdANE1UjzoUbvxcJj-zF9g4ig&utm_source=petition_update&utm_medium=email   Përshëndetje Përkrahës të Rrugës së Arbërit,   Nuk ju kemi shkruar për një kohë relativisht të gjatë … Continue reading

Arben Duka: Të shpëtojmë poetin Ardi Omeri. I sëmurë në qeli, e dënuan një vit burg për rripin e sigurimit (!)

Arben Duka: Të shpëtojmë poetin Ardi Omeri. I sëmurë në qeli, e dënuan një vit burg për rripin e sigurimit (!)   http://www.gazetadita.al/te-shpetojme-poetin-ardi-omeri/   Poeti i talentuar Ardi Omeri (Albar Omeri) është dënuar me një vit burg për thyerje të … Continue reading

The Devil I Paid for Advice – By Jeta Vojkollari / The Reader’s Voice – Gloria Skënderas

The Reader’s Voice   The Devil I Paid for Advice By Jeta Vojkollari     http://www.JetaVojkollari.com   http://www.friesenpress.com/bookstore/title/119734000018904009 http://www.amazon.com/dp/B00ZARLZMU/?tag=friesenpressc-20     Gloria Skënderas, Economist     A chilling novel that you don’t want to end. A piece of life from … Continue reading

DALLIMI MIDIS GAZETARËVE ËSHTË AY, I KURRIZEVE TË DREJTA DHE ATYRE TE PËRKULURA. ( Marco Travaglio ) / Përktheu Fatbardha Demi

  DALLIMI MIDIS GAZETARËVE ËSHTË AY,  I KURRIZEVE TË DREJTA DHE ATYRE TE PËRKULURA.   Marco Travaglio      Përktheu Fatbardha Demi     « Faktet të ndara nga opinionet » Ishte motoja e « Panoramës » mitike të Lamberto Sechit,  krijues i gazetave … Continue reading