Gazi është vepër penale atëherë kur bombolën e shpërthyen në parlament. Kur na sulmojshin në popullin në rrugë than: ‘’ është demokratike dhe i lejuar gazi – lotësjellës ‘’ … / Nga Rudi Berisha; Kryetari i Klubit Letrar ‘’ Zahir Pajaziti ‘’

12068765_1478986398801840_2947270845143105846_o

Gazi është vepër penale atëherë kur bombolën e shpërthyen në parlament. Kur na sulmojshin në popullin në rrugë than:  ‘’ është demokratike dhe i lejuar gazi – lotësjellës ‘’ …

 

 

rudi berisha

Nga Rudi Berisha

Kryetari i Klubit Letrar ‘’ Zahir Pajaziti ‘’

 

 

Prishtinë, 10 tetor – Fakti që në kohën e fundit situata në Kosovë nuk është fare normale, dhe ka kaluar jasht çdo normalititi, kjo e tregon dhe dëshmon edhe hedhja e gazit lotësjells në Kuvendin e Kosovës në Parlamentin e Republikës së Kosovës, kjo tregon qart që jemi në një situat të pagëzuar nga vet instuticionet kriz a po bllokim të punës parlamentare…

Që nga nënshkrimi në Rambuje kishte pakënaqësi qytetare dhe debate të ashpëra në Kosovë. Por tani më duket gjendja pakë më e rënd, më e tensinuar dhe shumë më shumë serioze. Nga nënshkrimet në atë botë edhe sot janë nënshkruar marrveshje të dhimbshme dhe mbi të gjitha të rënda për tokën shqiptare në Kosovë…

Unë nuk do quaja ‘’ tradhtar’’ ata që nënshkruar, as patriot këta që po mbrojnë atdheun, toka shqiptare në Kosovë ka nevojë për mbrojtje dhe për rujtje të sovranitetit dhe të rujtjes së Republikës. Të gjithë individet {  deputetet }në parlament janë të zgjedhur nga vota e popullit, të gjithë janë të barabart dhe janë aty nga vota e jon që i  kemi dhënë për të na shërbyer dhe për të punuar për ne,  duke filluar nga mirëqenia Sociale – Ekonomike dhe politike e kombëtare, dhe për të ruajtur interesin Nacional…

Ne e dimë si jemi çliruar, ne e dimë se kemi ardhur deri këtu, fal UÇK-së, dhe faktorit nderkombëtar më në kry më SHBA-në, jemi këtu ku jemi. Por të gjithë atyre miqve që na ndihmuan ju themi falimnderit shumë – shumë.

Por kurrë si shej respekti për ndihme ndaj ndërkombëtarëve nuk do të duhej të copëtoni dhe të nëshkruajmë marrëveshje të turpshme, të dhimbshme dhe të cilat dëmtojnë interesin Nacinal kombëtar dhe rrezikojnë sovranitetin dhe previligjojnë ata që deri dje na përsekutuan, na vran dhe masakruan popullin shqiptarë.

Ligji duhet të jetë i barabartë për të gjithë, për të gjitha minoritetet që jetojnë në Kosovë, por i atyre minoriteteve  që Kosovën e njohin si shtet të tyre…

Populli shqiptarë i Kosovës kur kishte Organizuar protesta, kur na sulmonte policia në kohën e lirisë tonë, në kohën kur po kërkonim dorheqjen e Jabllanoviqit, policia e Republikës së Kosovës na solmoj në mënyr brutale, të ashpër më bombola Gaz- lotësjellës, e gjithë sheshi i Prishtinës është mbushur më tym dhe krisma na than: ‘’ është demokratike të hidhet gazi –lotsjellës, është i lejuar, por tani që po ndodh një gjë e tillë në pralament ligji i kushtetutës po thot :

 

‘’ Ndryshe hedhja e gazit është vepër penale.

Bazuar në Kodin Penal, neni 120, i cili përcakton përkufizimet e shprehjeve të përdorura në kod, pika 38 saktëson se çka konsideron armë, ku edhe gazi hyn në kategorinë e armëve.

“Armë, çdo send ose vegël e punuar me qëllim që nën presionin e gazrave, të cilat lirohen gjatë djegies së materieve shpërthyese, elektrike, gazrave nën presion ose energjisë tjetër potenciale, hedhë predha në formë të një plumbi të vetëm, grumbulli prej saçmash, gazi, lëngu, shigjete ose përbërësish të tjerë, që krijohet dhe përdoret për të shkaktuar lëndime trupore ose dëm fizik, qoftë edhe psikologjik, si dhe secili send tjetër, qëllimi kryesor i të cilit është kryerja e sulmit fizik ndaj integritetit fizik të njerëzve ose ndaj pasurisë.”, theksohet në Kodin Penal të Kosovës’’.

Do të thot: që është dashur që dikush në atë kohë të marr përgjithësi për sulmin ndaj qytetarëve, më një fjalë dikush është dashur të burgoset për këtë vepër penale…

Në shtetin e Kosovës, në tokën shqiptare në Kosovë ka shumë parregullësi, ka padrejtësi, është sjell populli buzë varfërisë dhe skamjes së madhe, kjo tokë, ky shtet, kjo Republikë e Kosovës kërkon urgjentish shpëtimtarët e saj, kërkon drejtësi dhe normalitet…

Zoti e bekoftë Kosovën. Zoti e bekuftë të gjithë popullin shqiptarë kudo që gjinden në trojet etnike shqiptare a po në Diaspor !

 

 

Kryetari i Klubit Letrar ‘’ Zahir Pajaziti ‘’

Sinqerisht Rudi Berisha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s