Alicia Ramirez Minjarez

    Alicia Ramirez Minjarez Poet, Translator,  Singer,   Broadcast locution Radio and T.V.   She was born in Tijuana Baja California, Mexico.  She studied a Master Degree in Computer Science,  specialization in Artificial Intelligence.  Master Degree in Computer  Science at … Continue reading

Krimet serbe në Kosovë : Arlinda : Dua që të shkojë ti shoh të gjithë bashkë….

Krimet serbe në Kosovë : Dua që të shkojë ti shoh të gjithë bashkë….           Arlinda   http://floripress.blogspot.be/2015/12/krimet-serbe-ne-kosove-dua-qe-te-shkoje.html?view=magazine     Arlinda nga Krusha e Vogël është studente e Fakultetit të Edukimit në Universitetin e Prizrenit…Ajo thotë … Continue reading

Rivlerësohen teoritë e Frojdit mbi të pandërgjegjshmen / Nga Mark Vernon

  Rivlerësohen teoritë e Frojdit mbi të pandërgjegjshmen http://floripress.blogspot.be/2015/12/nga-mark-vernon-rivleresohen-teorite-e.html?view=magazine   Nga Mark Vernon      Një shekull pasi u përqeshën, idetë e Frojdit po rivlerësësohen si shumë të drejta, për sa kohë që ato mund të hedhin dritë mbi disa … Continue reading

Shtëpia Botuese “EMAL” së shpejti publikon Vëllimin Poetik ” Dashuri me ngjyra vjeshte” të autores Mimoza Leskaj dhe me redaktim dhe kopertinë nga shkrimtari Vullnet Mato.

    Shtëpia Botuese  “EMAL” së shpejti publikon Vëllimin Poetik ” Dashuri me ngjyra vjeshte” të autores Mimoza Leskaj dhe me redaktim dhe kopertinë nga shkrimtari Vullnet Mato.     Vjeshtë e begatshme në kopështin poetik të zonjës   Mimoza  Leskaj … Continue reading

The Devil I Paid for Advice – By Jeta Vojkollari / The Reader’s Voice – Mirsada R

  The Reader’s Voice   The Devil I Paid for Advice     By Jeta Vojkollari     http://www.JetaVojkollari.com http://www.friesenpress.com/bookstore/title/119734000018904009 http://www.amazon.com/dp/B00ZARLZMU/?tag=friesenpressc-20       Mirsada R. Psychologist, Albania   A  book that invites human conscience to throw away brutal phenomena … Continue reading

“SI NJË VULLKAN, BRENDA MEJE VLONTE LLAVA E POEZISË, KRIJIMTARISË LETRARE…” (Bisedë me poeten e shkrimtaren, Margarita Stoja) / Nga: Prof.Murat Gecaj, publicist e studiues-Tiranë

“SI NJË VULLKAN, BRENDA MEJE VLONTE LLAVA E POEZISË, KRIJIMTARISË LETRARE…”    (Bisedë me poeten e shkrimtaren, Margarita Stoja)     Nga: Prof.Murat Gecaj publicist e studiues-Tiranë       1.Përshëndetje mike krijuese, Margarita Stoja! Kam kënaqësi, që u lidhëm … Continue reading