SHENJTORJA SHQIPTARE E MJERIMIT / Poezi nga Vullnet Mato

vullnet

Poezi nga Vullnet Mato

 

 

SHENJTORJA SHQIPTARE E MJERIMIT

 

Nuk kam besuar
thëniet e vjetra,
se shenjtorët
bënin çudira e mrekulli.
Bëmat e tyre
më dukeshin legjenda,
pa pasur fakte bindëse
për besueshmëri.

Kjo grua u ngrit
mbi lartësinë e vështrimit,
ku dielli rrezengrohës
shihet mbi tokë,
me shpirtin bamirës
të përkushtimit,
për vuajtjet njerëzore
që pikojnë lot.

Duke bërë që fatkeqët
pa shpresë shërimi
dhe zhelanët e braktisur
nga dashuria amtare,
të mbetur në rrugët
e botës së mjerimit,
ta quajnë veten bij,
të Nënë Terezës shqiptare.

Ajo ishte bindja,
me prova faktike,
se të bëhesh në botë
shenjtor i shërimit,
s’duhen përmasa,
apo fuqi magjike,
por një zëmër pulsimi
për njerëzimin…

Nënë Tereza lindur nga
dhimbjet e kombit tonë
arriti t’i shërojë dhimbjet
gjithë botës mbarë,
popullin e saj të vogël
bëri në shekuj ikonë,
t’i falet bota me nderim
emrit shqiptar..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s