Poezi nga Maxhun Osmanaj

 

Maxhun osmanaj

Poezi nga Maxhun Osmanaj

 

 

 

Tri kohë   brenda meje

 

Në   të   djeshmen ‘’flej’’

në  shtratin e gjykimeve

në  të  sotmen përditë  dyluftoj

me shpatën e pa…kë naqësisë

të  nesë rmen e jetoj

në  ëndrrën e shpresë s

në  të  tri kohët brenda meje

herë  me kanë  ngulfatur

herë  me kanë  mashtruar

por herë t dredhitë  e saj

mirë  i kam kuptuar…!

 

 

 

Në  betejë  me vetëveten

 

Kam katër dekada

Jam në  betejë  me vetëveten

As s’jam humbës

As s’jam fitimtar i madh

Vec një  ushtar i përjetshë m

Logun e kam të  pakufizuar

nëse më  pyetni për armë

kam me bollëk…

bile s’po mund t’i harxhoj

vec më  duhet t’I përzgjedh

se cilin cak tashënoj…

por ndodh që  cdo ditë

caqet i ndryshoj

fjalët armë -trastë  shpirti

cdo ditë   e mbushi

për fushëbetejë  I ngarkoj

jam ushtar I rrethuar

kurrë  betejë n s’do ta pë rfundoj

pë r humbje

as që  mendoj!

 

 

 

Po u bë j be

 

Po u bë j be

Në   Tokë  e në  Zot

Vetë  me duar tona

këtë  kohë  po e vrajmë  sot.

 

Po u bëj be e rrfe

Mos na qani kurrë

Kur n’djep,n’emër e në  liri

Vetë  kemi pshurr.

 

Në se kë shtu ‘’hamë  një ri 0tjetrin

Mbani mend,u bë j be

Ujqit e egërsuar për rreth

Kanë  me na pre’.

 

 

 

E këndoj një  këngë

 

E këndoj një  kë ngë

Tash e ca dekada

E askush s’e dëgjon njëjtë

Dikush ia ndien vec dhimbjen

Dikush ndalet në  melodi

Dikush I hy në  shpirt

Dikush e dëgjon si vaj

Unë  merrem vec me ngjyrat e saj

Le ta dë gjojnë  si të  duan

Lindja dhe jeta  kalërojnë  aty

Vec vdekja po proteston!

 

 

 

Atë  natë   të  gjithë   vraponin

 

Atë  natë  të  gjithë  i pashë

Sesi vraponin të  rrinin

Me vitin dhe kohën

Por ata s’ndenjën  me njerëzit

Vec një  minutë  !

Ikëm thanë ,nesër dikush

Tjetër  fle me ju

T’gjithë  mbetën me gishta n’gojë

Dikush  dicka mori vesh

Dikush u zgjua vonë

Metaphorën e vallë s

Dikush do ta kuptojë !

  

2o15

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s