Poezi nga Genta Kaloçi

genta foto libri

Poezi nga Genta Kaloçi

 

 

DHIMBJE!

 

Një shtet pa themele,

Një politikë pa vizion,

Politikanë marioneta.

 

Një popull i përhumbur

Me dinjitetin e shkulur

Nga ky makth shumëvjeçar

S’po mundemi të zgjohemi.

 

Një e fshirë gome

Gjithçka zeroi,

Ëndërrat, sakrificat,

E ardhmja u mallkuan

Në saharën e mëndjes,

akullnajën e ndjenjave,

Përballemi si gladiatorë.

 

Në tempullin pa pelegrinë,

Ne ndodhemi pa busull.

Shikimin e humbëm,

zemrat i mbyllëm,

mendjet i komanduam.

 

Ku gjithçkaja, asgjë

Dhe asgjëja, gjithçka

kur vrasësi dhe viktima

Me lotë gjaku të vajtojnë

kur zjarrmin, populli

në vena do ndjejë,

Sërish do jetoj.

 

Tiranë,  22 nëntor 2014

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s