Ti / Poezi nga Myrteza Mara

 

Myrteza Mara

Poezi nga Myrteza Mara

 

 

TI

 

Ti që mbive në ëndrrën e poetit,
Nga ç’rrugë erdhe, nga cili shteg?
Ti, me atë zemër si dallg e detit,
Me kurorë shpirtit më bëre mbret!

Ti që ndeze një shkëmb, një mal,
Ti që zbute një qiell me trishtim
Thuaj: ku e gjen gjithë atë zjarrë
Mos vallë je motër me Perëndinë?!

Ti që më shlodh duke të dashur,
Ti që ngazëllen dhe yjet ziliqarë,
Ti, e mira ime, më bëre të pasur
Dhe vitet gri m’i veshe me ar!

Ti që m’i blerova të tëra këngët
Të kam borxh dhe një jetë tjetër.
Në iksha do të të le ëndrrën
Dhe shpirtin e shkruar të poetit!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s