TË PAKTHYESHME / Poezi nga Diamanta Zalta

 

diamanta zalta 1

Poezi nga Diamanta Zalta

 

 

TË PAKTHYESHME

 

I pakthyeshëm është çasti ,
E pakthyeshme koha ,
Të pakthyeshme gjethet e thara ,
Pluhuri I rrugës , dhe fytyra jonë ,
Kjo rrenqethje e papritur ,
shpirtvrarë
Ky emocion orëvonë .

 

E pakthyeshme dhe kjo mbrëmje ,
Ky çaj që po pimë ,
I pakthyeshem dhe ky shkak melankolik ,
për një pranim të përciptë .

 

I pakthyeshëm vektri I orës ,
E pakthyeshme nostalgji e rinisë .
Dhe zogjte qe fluturuan mbi ne ,
Te dashuruar me qiejtë .

 

Gjithçka adhuron ndryshimin ,
Metamorfozën dhe rendjen .
Vetëm unë kam mbetur në pakt negativ ,
Me vehten . . .

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s