Parathënia e vëllimit poetik “Udhëve të Shpirtit” të poetit Ylli Jahaj / Nga Ariana Bytyqi

 

Parathënia e vëllimit poetik  “Udhëve të Shpirtit”  të poetit  Ylli Jahja

 

 

Ariana Bytyçi

Nga Ariana Bytyqi

 

 

Ky libër shpërtheu si një vullkan ndjenjash të autorit i cili iu qas poezive të tijë qysh herët dhe ndjenjës për të shkruar.Poezitë…e Ylli Jahaj kanë një zjarrmi malli për dashurinë,për ndjenjën e veçantë që i kushtohet gjëjës më të bukur në jetë ,asaj krijese më madhështore që quhet Femër. Ky libëru krijua nga motivet artistike të cilat i vënë në funksion të gjitha ndjenjat gjatë leximit ku ai i qaset poezisë së dashurisë me shumë mall dhe me shumë ndjesi që Ylli diti të përshkruaj,si një ndjenjë të veçantë si diçka shumëtë bukur.

 

12573826_916635025071389_8940001808617793738_n

Udhëve të shpirtit

 

Vargu i poezive të tijë është i krijuar kryesisht nga thellësitë e rrënjëve shpirtërore si nën saçin e skuqur të një zjarremie ndenjash që ai refleton mbi librin si diçka të imagjinuar ose edhe të provuar..Kjo përmbledhje poezish e tijë është një pasqyrë që tregon realitetin e një poeti të ri i cili me këtë libër dëshmon se ai është një mjeshtër i rrallë hyjnor i poezisë për dashurinë,është një skulptor ndjenjash që shpirtit poetik i vë kurorën mbi imagjinatën që ai krijoi gjatë shkrimeve te tijë…Ylli Jahaj ka paraqitur dashurinë e tijë sublime i cili e ka vënë në rendin e parë si diçka më primare dhe më të shenjtë..

Ëndërra e tijë e parë ishte që ai të botonte këtë libër ngase me këtë ai do ta tregonte lapsin që kishte gdhendur kaherpër të shkruar poezi .Të bëhesh poet nuk është një gjë e lehtë duhet të kesh mjeshtëri dhe të kesh dhunti për të shkruar ,,duhet ditur ti shprehësh ndjenjat në mënyrën më kreative të mundshme,,e këtë Ylli di ta bëjë më së miri..

 

ylli jahaj

Ylli Jahaj

 

Pra kjo përmbjedhje me poezi për Yllin do të thotë shumë,,do të thotë një libër dhe do të thotë një ëndërr më pak..

Ylli ka ditur të shëtitë nëpër ndjenja e nëpër vargje të poezive me shumë mjeshtëri. andaj duke i uruar shumë suksese më tutje i them: që mos harro ..ushqe muzën e vargut tënd dhe sjellu lexuesve poezitë e tua që kanë shumë shpirtë sepse ata nga servimet e poetëve rrojnë me këtë dhe poetirronë,,rrojmë të gjithë ne…Nga thellësia e shpirtit servo vargjet më të mirëfillta të poezisë shqipe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s