Luan Maloku

 

Luan Maloku

Luan Maloku

 
Luan Maloku lindi më 1954 në fshatin Miratoc, komuna e Preshevës. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, gjimnazin në Preshevë e në Kamenicë. Studimet i vazhdoi  në Universitetin e Tetovës, drejtimi Letërsi dhe Gjuhë shqipe.

Me shkrime u mor që nga fëmijëria. Shkrimet e tij janë botuar në revista të Kosovës dhe të diasporës.

 

Është i prezantuar në Leksikonin e shkrimtarëve shqiptarë të Hasan Hasanit (2003) dhe në “Panoramën e krijuesve të Kosovës Juglindore “Psherëtimë për tokën” I të shkrimtarit Hysen Këqiku.(2004),

“Psherëtimë për tokën II” të Hysen Këqikut,

Në Antologjinë poetike “Pasqyra e shpirtit “ të Baki Ymerit,

Në Antologjinë poetike “Engjëjt e frymëzimit”të Baki Ymerit,

Në Antologjinë poetike “Jam pjesë e qiellit tënd”

Baki Ymeri.
Është antar i Shoqatës së Shkrimtarëve “Feniks”, Preshevë;

Antar i  Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës

Anëtar i “Atunis Lugina” me seli në Preshevë.

Kryetarë i Galaktika Poetike “Atunis”për Zvicër dhe

Anëtar i bordit drejtues.

 

Luan Maloku jeton dhe vepron në Zvicër.

 

 

Veprat letrare :

 

 

l 8

1.“Mllef i gjakosur” (poezi për të rritur), Iliriku, Prishtinë, 1996;

 

 

l 5

2.”Mbi një zemër bie borë” (poezi për të rritur), Iliriku, Prishtinë, 1997;

 

 

l 1

3.”Mërzi të trazuara” (poezi për të rritur). Feniks,Preshevë, 2013

 

 

l 19

4.“Çelësi i shpirtit”  (poezi për të rritur), Feniks, Preshevë, 2013

 

 

l 17

5. “Stinët e mallit“ (poezi për të rritur) , Feniks, Preshevë, 2014;

 

 

l 20

6. “ Dritë në humbëtirë” (poezi për të rritur), Feniks, Preshevë, 2014,

 

 

l 18

7. “Muza ime “ (Antologji poetike), Feniks, 2014.

 

 

l 12

8. “Në flakën e heshtjes” ( In flacara tacerii ), Feniks, 2014,

 

 

l 3

9. “Kujtime të trazuara” (Antologji Poetike), Feniks, 2014,

 

 

l 6

10. “Bubullima e Bukureshtit” (Monografi për Baki Ymerin), Feniks, 2014,

 

 

l 7

11.”Në pasqyrë të kujtesës” (poezi për të rritur), Feniks, 2014,

 

 

l 10

  1. Kosova e bubullimës së Bukureshtit” (Monografi për Baki Ymerin), Feniks, 2014

 

 

l 2

13. “Bota e ëndrrave magjike” (Antologji poetike për krijueset femra), Feniks, 2014,

 

 

l 9

14. “I bukur shiu…”, Feniks, 2015

 

 

l 14

15. “Nën hijen e heshtjes” (poezi), 2015

 

 

l 11

16.Antologji poetike për Qerim Arifin “Lartësia e një jete “2015

 

 

l 15

17. “ Shumë afër të ndjejë” (I feel you so close) Poezi shqip- anglisht 2015

 

 

l 13

18“ Nën peshën e dëshirë”(Under the weigt of wish) Poezi shqip-anglisht 2015

 

 

12644784_10153950186684189_7386282944473309543_n

19.“ Libri me poezi “Lumi i ëndrrave tona”me dy autorë Poezi shqip- rumunishtë 2015

 

 

l 4

20. Antologji poetike “Ëndrra, shpresa dhe iluzione 2016

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s