Poezi nga Delo Isufi

 

delo isufi

Poezi nga Delo Isufi

 

 

DHURATA E SHËN VALENTINIT

 

E ç’të të sjell për Shën Valentinin,
Këtë ditë dimri ngarkuar me shi,
T’ju dhuroj të paktën vështrimin,
Ta ruash për gjithë jetën në sy?!

A mos vallë do vetëm një puthje,
Ashtu vjedhurazi e me rrëmbim,
Si çdo puthje kur jepet në ngutje,
Por zjarrin e ka përvëlim.

 

 

 

LOZONJARJA

 

Përballë më rri e qeshur,
Me sytë e bukur lozonjarë,
Buza jote e çelur, e heshtur,
Flet më shumë se mijëra fjalë.

Ti buzëqesh, hesht e vështrimin,
E hedh rrotull nëpër sallë,
Nuk ka pritë ta ndal vërshimin,
Që derdh tek mua valë-valë.

Ky vështrimi yt i marrë,
Dhe të vdekurit i ngjallë.

 

 

 

KY SHEKULL . . .

 

Ky shekull, i çmendur, i marrë,
Miliona e miliona të pa punë,
Ky shekull, sa ka mbytur e vrarë!?
Shekulli me refugjatë më shumë.

Ky shekull kolerë, ebolë e sidë,
Shekull i mbrapshtë dhe ters,
Shekull që prodhon njeriun ibrid,
Shekull incest, shekull pervers.

Ky shekull dreqi, skëterr, i zi,
Luftë për territore, për pushtet,
Luftë për naftë, për hegjemoni,
Luftë në tokë, në qiell e në det.

Dhe popujt vuajnë, o Zot sa turp!
Ikin nga lufta,kërkojnë shpëtim,
Emigrojnë, për një kafshatë bukë,
Por të shumtit, deti i përpinë.

 

 

PËR TY SHPIRTIN KRYQËZOJ.

 
Për ty i tëri do të tretem
Dhe në kryq shpirtin do vë
Se pa ty s’e dua jetën
Se pa ty, s’ka vler asgjë.

Dhe ashtu i kryqëzuar
Ty perjetë do të pres
Veç një her të t’mbaj në duar
Dhe pastaj moj l’e të vdes.

 

 

SI UJTË E DETIT…

 

Në barazi të plotë i dua shokët,
Të bukura e lozonjare shoqet të jenë,
Si ujtë e detit t’i derdhi lotët,
E bukura që do m’ përcjell’ në ferr.

 

 

 

DASHURIA E FUNDIT

 

Pranvera ikën e vjeshta më pas,
Dimrit i’a lë vendin si me përtim,
Pse vallë na ndritë i fundmi gaz,
Si një rreze dielli në perëndim?!

Pse vallë mbi ëndrra fluturojmë,
Dhe gjumi na zë bashkë me ‘to,
Këtë rreze ne, pse e adhurojmë,
Ky perëndim dielli pse na ngroh?!

Shpirtin na e ndez më tepër,
Dhe zjarrin na e fut në gji,
Mos vallë nuk është gjë tjetër,
Veçse e fundit DASHURI ?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s