NGA PERËNDIMI NË AGIM / Poezi nga Hyqmet B. Hasko

Hyqmet Hasko

Poezi nga Hyqmet B. Hasko

 

 

NGA PERËNDIMI NË AGIM

 

Perëndim i diellit sonte më fali një mike,
Dhe unë kuptova se asgjë nuk perëndon,
Kur një dashuri është vërtetë besnike,
Me dritën e pashuar të lumturisë kalëron.

Tani natën e quaj ekzistencë të bukur,
Përderisa dashurinë e zgjodha hënore,
Dhe bukurinë nuk e sjellin vetëm buzët,
Por drita tek një hënë me buzë harkore.

Perëndimi i diellit më fali një mike,
Dhe për mua s’ka perëndim, po lindje,
Kur dashuria dhe gjatë natës ka dritë dite,
Mes ledhatimesh e puthjesh ajo behet jetike.

Sepse dy zemra me njëra-tjetrën dashuruar,
Kanë lindje dhe asnjëherë perëndime,
Nëse lumturinë mes dashurisë ke siguruar,
Në jetë ke për të shijuar vetëm agime…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s