Për një Kryevepër!!!… / Poezi nga Alesia Poetry

Alessia poetry

Poezi nga Alesia Poetry

 

 

Për një Kryevepër!!!…

 

Kam shkruar dashuri mbi lëkurën tënde,

E lutje më bëj të lumtur pak,

Por përgjithmonë,

Më bëj të ndjehem ajër,

Që me të jeton… . .

 

Si ta them,

se kam zhgarravitur,

Në petkun e bardhë tënd,

Ngjyrat e shpirtit tim,

Abstrakten që më përbën .

 

Si ta them,

Se pa lejen tënde

të kam dashuruar shumë,

E nga kjo jam shkatërruar,

E gjymtuar,

Por prapë kam lindur mbi hirin,

E një buzëqeshjeje tënde

Të çlirët. .

 

Dhe emrin tënd e kam bërë,

Qelësin e lumturisë time,

E erën tendë,

Zgjimin e gjithë qenies time,

Nga dimri e vobekja,

Që më parë pata shikuar,

Se pa ngjyra kam jetuar

Ende,

Pa të takuar.

 

Unë jam zhgarravinë e jetës,

E vendosur,

Padashur,

Me një kryevepër,

Dhe marr prej hirit tënd.

 

Në çarçafët e tua,

Kam shtruar,

Gjithe bukuritë e verës,

Se i ke merituar,

Për atë cfarë je

Dhe,

Me atë që bën,

Me veten. .

 

Ti plotëson,

Të gjitha qellimet e jetës,

Për të krahasuar

Të thjeshtën,

Me të pastrën edhe të vërtetën,

Si Hyjnoren,

Që të ka krijuar. .

 

Të lutem më duaj

Pak,

Se unë nuk di të jem,

Një tjetër,

Veq se ngatërresë,

Që ka nevojë,

Ta duan,

Mrekullitë frymore,

Që ngjasojnë me ty,

 

Unë kam nevojë,

Absolute,
Kam nevojë,

për ty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s