Se ndoshta … / Poezi nga Jeton Shehu

 

Jeton shehu

Poezi nga Jeton Shehu

 

 

Se ndoshta …

 

… se ndoshta ti më pret’ !…

Edhe përse në horizont diçka s’ vihet re,

a thua je nata, që vjen me mbrëmjen ngadalë,

pas perëndimit vallë, a thua ti je ?…

 

… nuk jane vaje këngët e natës,

dhe vargjet e mia, jo nuk janë,

boshllëkun si mund të ta përshkruaj,

përveçse si diçka që gjallë nuk mban !

 

… si nje mekje,

një heshtje,

pa jetë, pa vdekje,

pa dhimbje, pa lotë,

as mall, as brengë, as ngrohtë, as ftohtë !!!…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s