Poezi nga Markeljan Hysa

  Poezi nga Markeljan Hysa     “Unë dhe…unë”   “Unë dhe…unë” kur përballemi të dy, kam deshirë të krahasohem me ty. Sytë e mi janë djallezor, ndërsa të tutë kaq fëminor. Qimet në fytyrën time më tregojnë burrërin. Kur … Continue reading

UNË DHE PRANVERA / Poezi nga Angjelina Krasniqi

 

Angjelina krasniqi

Poezi nga Angjelina Krasniqi

 

 

UNË DHE PRANVERA

 

Unë dhe pranvera
kemi të njejtën gjuhë.
Dalim nga i njejti shpirt,
nuk kemi gardhe.
Rendim të lira,
lëshojmë flladfreskun hapësirës,
krehim bukuritë e ngjyrave,
dhe i derdhim natyrës!…
.

Kemi gishtrinj të lehtë,
të butë dhe hapa të akorduar.
Unë nuk kam ngjyra në trup,
por puthi ngjyrat e lulëzuara të luleve,
atje, si një zog me sqepin gjilpërë,
qëndis në skenën e madhe partiturën
me nota të mëndafshta,
mbi supet e ujrave,ngriti urën!…

Unë dhe flladi i praverës jemi dy valltarë,
të gërshetuar duarsh,me drita yjesh,
poshtë dëborës,
lidhur me rrënjët e kopshtit të vjetër,
shkundim ngjyrat e frymëzimeve
dhe rrezojmë diellin nga shënjtëria e sytheve!…

Flladi dhe unë shpatojmë!
Rendim pushtetit të shpërthimit
dhe shkundim pluhurin e artë të dritës,
dhurojmë polenin kryqeve të njerëtimit
nëpër degët e mendimit të lulëzuar
shkundim liritë e gjalla,
shpërthmesh lule-bardha! …

Shhhhhhht…po vjen…
unë ja ndjej frymëmarrjen,
dhe dal e pres te bulimet e para …
Atje e kemi vëndtakimin,
ku pikojmë mjaltin e mbrëmjes
mbi buzët e etura të gjetheve,
Të trupave të bukur,
larë nga drita e artë e hënës…
Atje, ku puthja bëhet frut,
gjethja balerinë,
e loti,akulli i shkrirë i shpirtit
bulojnë krenarinë!…
E qiellit pranveror sythojnë
aromat që dehin,fllad i frymës së nxehtë
që mbulon shpirtrat lehtë!…
Askush,askush shpërthimin e pranveres
nuk mund ta ndërpresë,
e as këngën time,nuk mund ta vdesë!…

Syhapur në bulëzim…ika…Këngës t’i jap jetë!..

 

Kibatek festival – 39 ( 18-21 Shkrurt) Festivali Ndërkombëtar Poetik (Taranto- Bari) / Nga Agron Shele

  Kibatek festival – 39 ( 18-21 Shkrurt) Festivali Ndërkombëtar Poetik (Taranto- Bari)   Nga Agron Shele   Takimet Ndërkombëtare letrare përpos njohjes induviduale krijojnë edhe mundësi të shumtë komunikimi, përnjohje të kulturave dhe diversiteteve kulturore, si dhe debate e … Continue reading