Dëshirë / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 

Mimoza cekici rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 

 

DËSHIRË

 

Nëse mund t’i mblidhja plagët e botës

Ndoshta do ishte pak një galaktikë

Të rënda, të thella, të zjarrta si lotët

Dhe plagët e mia që i kam si prikë!

 

Vetëm fjalë poezie kam si melhem

Dhe zjarrin shpirtin, do e shtroj në vatër

Por edhe njëmijë zemra të kem

Botës dua t’ja shëroj gjithë plagët!

 

Dhe mbetet përherë vetëm dëshirë

Botë pa plagë s’ka patur e s’do ketë

Por ja, që mbi këto vargje me rimë

Derdh dhimbjen e shpritit se jam poete!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s