VAJ PËR FESTËN TIME / Poezi nga Dije Lohaj

dije

Poezi nga Dije Lohaj

 

 

VAJ PËR FESTËN TIME

 

O urim i mësuesit!
Më mbështill
Me lëkurën tënde arna-arna,
Është koha të rilindim përsēri,
Të gjejmë sytë e përhumbur nga verbëria,
Që të mos ketë më errësirë,
Që këto pika djerse
Të shpupuritin këtē përqasje shpirti.
S’ka gjë!
Djersët po i lë të kyçura
Në stinën e sertë,
Dhe po kthehem sërish
Në stinën e thirrjeve tona,
Një me dëshirën e botës.
O urim i mësuesit!
Më mbështill
Me lëkurën tënde arna-arna,
Është koha të rilindim përsëri.

 

One thought on “VAJ PËR FESTËN TIME / Poezi nga Dije Lohaj

  1. E bukur e dashura dije ,me mbeshtjell arna arna …ne hala ikemi te fresketa te kaluren ton plot varferi arna dhe ca buk misri per mbijetes …sukses poete e gjurmeve te dhembeshme ne etapa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s