TË GJITHA GRAVE – Poezi nga Alda MERINI / Përktheu në shqip Maks Rakipaj

 
Poezi nga Alda MERINI

 

 

TË GJITHA GRAVE

 

Grua, e brishtë a e bëshme, zanafillë e parajsës,
je fara e fajit
edhe në sytë e Zotit,
megjithë luftërat e tua të shenjta
për emancipim.
E shqyen bukurinë tënde
dhe veç një skelet bukurie mbeti,
që ende hakmarrje këlthet
dhe veç ti ja del
ende të qash.
Pastaj drejtohesh dhe sheh bijtë e tu,
kthehesh dhe pa fjalë mbetesh,
dhe e mrekulluar hesht
dhe atëhere, e madhe bëhesh, sa Toka
dhe me zë të lartë ja merr këngës tënde të dashurisë.

© Maksim Rakipaj

 

 

Maks Rakipaj

Përktheu në shqip Maks Rakipaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s