SHTËPIA ( babait në përvjetorin e 18- të vdekjes) / Poezi nga Rita Hoxha

 

485455_453036104790486_1084299474_n

Poezi nga Rita Hoxha

 

 

SHTËPIA

( babait në përvjetorin e 18- të vdekjes)

 

Shtëpia s’ka ndriçim

Shpirtrat ecin ngadalë mos më zgjojnë,

Mos të më lënë pa shkruar

Nëpër shtëpi trishtimi,

Kalon nga një cep në cepin tjetër,

Kthehet sërish dhe arrin, ku u nis

Për të përshkuar spiralen e tmerrshme…

Shtëpia është bosh:

kënga pa tinguj,

Pianua pa tastierat ,

Deti pa brigje

E këmbët pa rrugët e njohura…

Shtëpia

Kërkon dorën e tim eti

Ta hap me kërkëllimë

Dhe të thërras miqtë.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s