Poezi nga FELIX LUIS VIERA / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga FELIX LUIS VIERA

 

 

KARTOLINË NGA KUBA

 

Dikush më dërgon një kartolinë nga atdheu im
dhe më thotë se atje qenka ende si në këtë kartolinë:
Është pamja e një femre të bukur me rroba banje,
që shëtit në një plazh pa fund.
Një femër që për tre dollarë ja jep kujtdo.
Rapsod që kurrë këngën s’e ndal.
Dhe Tirani, nga tribunë e lartë
krrokat, krrokat, krrokat.

 

 

TIRANI PRONAR I ATDHEUT

 

Dhe u bë pronar i atdheut Tirani,
i atdheut qe quan atdhe edhe Tirani,
u bë zot i tij
e mori të tërin për vete
dhe e mban në bankën e tij,
pikërisht në bankën e tij private:
tiranët ruajnë gjithçka në bankat e tyre private.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

 

Maks Rakipaj

Shqipëroi Maksim Rakipaj

 

 

Botuar te nr i fundit i revistës Poeteka bashkë me 20 poezi të tjera nga Kuba me shqipërimet e mia.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s