Si një ujëvarë! / Poezi nga Mimoza Leskaj

Mimoza Leskaj

Poezi nga Mimoza Leskaj 

 

 

Si një ujëvarë!

 

Si një ujëvarë rrodhën mendimet tek mua

mes saj u futa dhe u dashurova

e etur me buzët tharë,

thashë të dua e çmendur,

në atë ujë notova.

 

Ti pas meje fshiheshe si një hije

ndërsa unë notoja e lumtur

dhe diellin në sy tek më ngrohte i thosha

unë nga ty, ngroh më bukur.

 

E ndërsa ti hije rreth teje lëvizje

unë forcën e ujvarës mora

aty ku ti s’ dije të hyje

unë hyra dhe dita të lundroja.

 

Sodisje në heshtje k’të mrekulli

trishtimi mbulonte kudo sytë e tu

e ndërsa unë me ujin bëja dashuri

tek prekja ujvarën që rridhte pa pafund.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s