Dyert- Poezi nga Ivan Goll (Malajzi) / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Ivan Goll (Malajzi)

 

 

Dyert

 

Kam kaluar përpara shumë dyersh
mes koridorit, frikësh humbuar, ëndrash
pranguar…

Dëgjova mbas tyre, pemë q’i torturonin
lumenj që i zbutnin për ti kalëruar!…

Kalova përpara së artës derë të dijes
para dyersh që s’hapeshin, përvëlonin
para dyersh që u lodhën tek prisnin
ngujuar
dhe nga të tjera, pasqyrë, ku veç ëngjëj kalonin!

Ekziston veç një derë e thjeshtë, pa sirt, pa mentesha
në fund të koridorit, përballë sahatit.
Dera që të çon, më larg nga vetvetja…
atë derë kërkush nuk e shtyn, jo, jo, nuk e hapin!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla
Gjirokastër: 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s