VEÇ NJË FJALË / Poezi nga Sokol Otobashi

 

sokol otobashi

Poezi nga Sokol Otobashi

 

 

VEÇ NJË FJALË

 

Mos e ndrydh nën vete fjalën e mirë

ke kohë të heshtësh në përjetësi

në netët e ftohta e qiell të nxirë

një fjalë të ndez e kthehet qiri.

 

Një fjalë e mirë në detin trazuar

kthehet anije dhe yll polar

dhe shkon pas tij e kapesh meduar

në detin terr ndriëon si far.

 

Një fjalë e mirë kur lind nuk vdes

nuk ka të matur në vlere e çmim

veç një mjafton e kthehet në shpresë

të kthejë buzëqeshje çdo trishtim.

 

Ndaj kurrë mos e ndrydh fjalën e mirë

në ke pak mend luginave të kokës

se veç kështu ke lënë të lirë

ëndrrën e qiejve dhe engjëjt e tokës.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s