Centrifugim diellor! / Poezi nga Irina Hysi

 

13020319_1694402407478617_967674916_n

Poezi nga Irina Hysi

 

 

Centrifugim diellor!

 

U harrua, për të qenë e vërtetë,

lexonte, librin e vet.

Në autobus!

Nga stacioni i vargut, sytë qiellit,

kërkonin për të prekur…

Grimca zhvendosëse nënlëkurës, tretës frymorë,

centrifugim diellor.

Dhe ishte kaq larg, e le të ishte…

jetonte atje me sekondin…

Si të përthithej nga dritë, përtej errësirës,

ricklimin e shpirtit…

Ciklonin e përjetuar, përjetonte, rërë në ujë,

portën e ëndrrave profetike…

Thirrej hymni hyjnor, shpikësi i zjarrit,

pezulluar në taksa qindarkash…

 

 

Portës blu firzamonikë, zbret, nën dy kate hekuri,

me këmbë në tokë…

Ishte në udhëkryq?!?…

Kthim në qendër!

 

@Irina HYSI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s