Ma vodhi vdekja mendimin! / Poezi nga Mimoza Leskaj

 

Mimoza Leskaj

Poezi nga Mimoza Leskaj

 

 

Ma vodhi vdekja mendimin!

 

Ma mori vdekja mendimin

e çoi tutje, në një botë të përhimtë

nuk pati mëshirë

vendosi ti japë jetë, ndoshta…

diku lart në hapësirë

aty ku ne të gjallët, se dimë.

 

Kur sytë lart i hedh

aty sheh shumë botë

se po ti hedh poshtë,

shikoj vetëm, tokë

mendimin që dua të gjej

se di ku endet, e ku qëndron.

 

Se po ta dija, do zgjasja dorën

do ta tërhiqja rreth vetes

e vdekjes me qetësi do ti thoja

jam unë.. jeta.!

Dhe luftë me ty nuk bëj dot

se vjen një ditë dhe ti gllabëron.

 

Ma mori vdekja mendimin

ëndërrova se e përcolli, diku

u bë hajdute e padrejtë

nuk më tregoi për rrugën e kthimit

dhe unë me zemër shtrënguar

imagjinova…,  një portë gjelbërimi!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s