Poezi nga Myrteza Mara

Poezi nga Myrteza Mara     MËRGUAR LUTJET   Brenda skeletit të kornizës, të dilemave të vjetra, ngjirret kori i korbave të thashethemeve, ndryshken akrepat e thyer të orëve të lodhura të jetës. Dhe varret bymehen nga dhimbjet e gurëve, … Continue reading

Rëndësia e “Shtabit suprem të Kosovës” në ndërkombëtarizimin e çështjes së Kosovës (dhjetor 1944- tetor 1945) / Nga Muhamet Pirraku

Revista “Gjurmime albanologjike” Seria e Shkencave Historike Nr. 28, 29, 1998-1999   Prishtinë 2002     Nga : Muhamet Pirraku   Rëndësia e “Shtabit suprem të Kosovës” në ndërkombëtarizimin e çështjes së Kosovës (dhjetor 1944- tetor 1945)   Mbrojtja Kombëtare … Continue reading